| |
HUSK når du laver dessert med
æg, brug pasteuriserede æg.
hvis du bruger friske æg, så kun til dig selv og din
familie
ALDRIG til GÆSTER |
toppen af siden |
BANAN-IS |
1 |
liter |
Bananer, ca 8 stk |
bananerne moses med citronsaft,
sukker og kaffefløde kommes i, creme fraichen røres i, et hele fryses
i maskine. (kan fryses i stålform, som man rører i en 4 - 5 gange ) |
2 |
stk |
Citroner, saft af |
300 |
gr |
flourmelis |
½ |
liter |
kaffefløde |
½ |
liter |
Creme fraiche |
Cateau MARCEL (den
ægte fra
Michel
Michaud) se artikel
her |
140 |
gr |
smør |
Tag smørret frem, og lad det stå og blive blødt. Knæk
chokoladen i små stykker, og smelt den over vandbad ved svag varme. Mens
chokoladen holdes varm, tilsættes smør og 80 gram af sukkeret. Bland det
godt, til chokolademassen har en jævn konsistens. Tilsæt æggeblommerne
en af gangen.
Pisk æggehviderne til en luftig masse, og pisk derefter resten af
sukkeret i. Og så kommer det afgørende øjeblik: Hæld en lille smule
chokolade i æggehvidemassen, og hæld derefter æggehvidemassen sammen med
resten af chokolademassen. Pisk det forsigtigt sammen med et piskeris,
så det får konsistens som en mousse. Smør to springforme, 14 cm i
diameter og 5 cm høje, med det bløde smør, og strø sukker på den med let
hånd.
Fordel 2/3 af moussen i formene. Læg film over resten af moussen, og
stil den i køleskabet til senere brug. Varm ovnen op til 170 grader, og
bag kagerne 40 minutter. Først hæver kagerne, og mod slutningen af
bagetiden falder de lidt sammen. Når kagerne tages ud af ovnen, vil de
falde sammen og danne et lille hulrum i midten. Det er fordi, der ikke
er mel i og derfor helt normalt. Tag kagerne ud, og lad dem afkøle. Læg
den sidste tredjedel af moussen på midten af kagen lige før servering.
Bland sukker og kakao, og drys det over kagen
|
140 |
gr |
Chokolade 70% |
140 |
gr. |
Sukker |
5 |
stk |
æggeblommer |
7 |
stk |
æggehvider |
40 |
gr |
cacao |
10 |
gr |
sukker, til pynt |
|
|
|
|
CACAO-MARENGS (
fe-fingre) fine som pynt til
Islagkager |
6 |
stk. |
æggehvide |
æggehviderne piskes stive ca. midtvejs tilsættes
50 gr. sukker for at stabiliserer resten piskes i de stive hvider, kakao og
flormelis sigtes sammen og vendes i marengsen, sprøjtes i stænger med
en rund tyl. 5-6 cm lange.....der bliver 80 stk. med tyl nr 11(mm), og 145
stk. med tyl nr 5 (mm)
bages ved 150° (140° varmluft) i 1 time og 5 min. kig til dem efter
10 min, de må ikke blive rødbrune...
|
200 |
gr. |
Sukker |
160 |
gr. |
Flormelis |
40 |
gr. |
Kakao |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flotte som kant på en islagkage, det
ligner en krone. |
CHOKOLADEMOUSSE,
den fra Frontpage i Paris, 24 pers. |
12 |
stk |
æggeblommer |
legeres med |
1 |
dl. |
UTU / Gran
Marniere |
og |
350 |
gr. |
Chokolade |
smeltes i |
2 |
dl. |
Pisket Fløde |
vendes i |
24 |
stk. |
Æggehvider |
vendes i |
|
|
|
fyldes i portions glas eller
skåle |
|
|
|
kan pyntes med nødder |
CHOKOLADEMOUSSE,
den fra Lise's konfirmation, 30 - 40 pers. |
1250 |
gr. |
Chokolade |
Hak chokoladen fint og smelt det forsigtigt i en skål, over vandbad.
Pisk først æggehviderne stive, Pisk æggeblommerne og sukker til
tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum
Kom den smeltede, godt varme chokolade op i skålen med
"æggesnapsen" og pisk kraftigt.
Tilsæt halvdelen af den let piskede fløde og boghvedekernerne ,
pisk let og kom det hele tilbage i flødeskummet, herefter vendes de
piskede æggehvider forsigtigt i.
Kom moussen op i en engangssprøjtepose og fyld forsigtigt
|
5 |
dl |
æggeblommer
30 stk. |
800 |
gr. |
Sukker |
1 |
liter |
Let Pisket Fløde |
5 |
dl |
Æggehvider
30 stk. |
1 |
dl. |
boghvedekerner |
|
|
|
fyldes i portions glas eller
skåle |
|
|
|
pyntes f.eks. med en sprød
tuille |
CHOKOLADEKAGE med blød top
(Gateau Marcel)
til toppen |
350 |
gr |
chokolade 70% |
chokolade og smør smeltes sammen i en gryde |
350 |
gr |
smør |
æggeblommerne og 250 gr sukker
piskes til en æggesnaps |
375 |
gr |
sukker |
2,5 |
dl |
æggeblommer |
æggehviderne piskes stive med 125 gr sukker |
3 |
dl |
æggehvider |
chokolade og æggesnapsen blandes
og vendes i marengsmassen |
|
|
|
|
|
|
2/3 dele kommes i en godt smurt springform og bages i
forvarmet ovn i ca 25 min ved 160°
resten kommes på køl |
|
|
|
når den er kold kommes resten af massen på og
den stilles koldt. |
|
|
|
serveres med
vanilie is og frugt evt en
ølsirup ,
citronkonfit
eller frugtcoulis |
CITRONFROMAGE gammeldavs 40
pers 4-5 store skåle
til toppen |
6 |
stk |
Citroner |
skallen rives fint, saften presses, |
3 |
dl |
citronsaft, fra citronerne *) |
(sukker og 2 dl citronsaft koges
først til en sukkerlage) æggeblommerne og sukkerlage piskes til en
æggesnaps. |
40 |
stk |
æggeblommer 6,5 dl |
500 |
gr |
sukker |
30 |
stk |
æggehvider 10 dl |
æggehviderne piskes stive, 100 gr sukker.
tilsættes til sidst
(revet skal vendes i) |
100 |
gr |
sukker |
æggesnapsen blandes med
husblads smeltet i 1 dl citronsaft- køles lidt
og vendes i marengsmassen |
25 |
blade |
husblas |
|
|
|
|
|
*) |
citronsaft kan suppleres med købt
saft, revet skal kan undldes |
|
|
|
serveres med
letpisket flødeskum, |
Crêpe Suzette,
flamberede
pandekager 5 pers.
10 stk. |
50 |
gr. |
sukker |
sukker brunes til lys karamel på
en flamberingspande, smørret kommes på sammen med lidt revet skal.
saften og orange likør kommes på og det hele koges sammen til en jævn
sauce. Pandekagerne kommes i, drysses med mandlerne og cognacen kommes
i, spritdampene antændes. brug gas eller en tændstik,
men pas på. |
50 |
gr. |
Smør |
1 |
stk |
Citroner |
3 |
stk |
Appelsiner |
lidt |
revet |
appelsin- & citronskal |
25 |
gr |
mandelflager |
5 |
cl |
orange likør |
3 |
cl |
cognac |
Hvis det gøres under
emhætte, må den være ren og uden nylon filter, ellers kan der gå ild
i den. |
Citroncreme til citronpandekager
til toppen |
2
|
stk |
citroner (fint
revet skal) |
Kog fløden op, chokoladen røres i, den udblødte husblas og citronskal
kommes i, afkøles, stå til næste dag, piskes luftig og kommes i
pandekager, der rulles. står til dagen efter, dækket med film, skæres
evt skrå og stilles som et tårn...
serveres evt med
citronkonfit |
½ |
liter |
piskefløde |
300 |
gr |
Hvid chokolade |
5 |
bl |
husblas |
pandekagedejen tilsættes
lidt ingefær |
citron konfit |
6 |
stk |
citroner |
Citronerne skæres
i filet'er, Koges sammen, jævnes med lidt
maizena
sættes på køl natten over... |
200 |
gr |
sukker |
½ |
dl |
væde |
1 |
stang |
vanilie |
serveres evt til citronpandekager med
glaskaramel |
Den GODE kage fra
Peter Vejby
Valnøddefromage
på hasselnøddebund
til toppen |
250 |
gr. |
Valnødder |
smelt lidt sukker på panden, glaser valnødderne heri,
(TIPS: drys med natron / hjortetakssalt, så bliver sukkeret helt luftigt
. -jof;-)
Grovhak dem. Pisk fløden stiv, pisk æggeblommer med sukkeret, til det er cremet
husblasen smeltes med Madeiraen
Det flødeskummet og æggemassen blandes med de grovhakkede nødder og husblasen
hældes i må ikke være for kold. -jof;-)
Det hældes i springform, over den kolde
nøddebund, og stilles i
køleskab min 4 timer.....Velbekomme |
125 |
gr. |
Sukker |
8 |
stk. |
Æg |
8 |
stk. |
Husblas |
1½ |
dl. |
Madeira |
|
|
|
|
|
|
Tak til Peter for den gode opskrift. |
DESSERT-SANDWICH med
rørsukkerkiks. |
1 |
bk. |
Jordbær |
man tager en
kiks, som belægges med skyllede, halve
jordbær (andre friske bær kan selvfølgelig også bruges, hindbær eller
brombær) kommer en skefuld creme på og lægger en kiks på til sidst.(
lav evt. selv din egen creme) |
14 |
stk. |
Rørsukkerkiks |
1 |
portion |
Kardemommecreme |
|
|
|
|
jeg bruger dem som en del af en
dessert-tallerken |
Glaskaramel til pynt på desserter |
200 |
gr |
FLOURMELIS |
Smeltes til karamel,der
er lysebrunt, der kommes nogle skefulde på bagepapir, stryges ud med
palet til ønsket form, det skal gå hurtigt |
|
|
|
bruges til pynt på desserter |
HASSELNØDDEBUNDE
til toppen |
250 |
gr. |
Hasselnødder |
Hasselnødder og sukker Blendes, Æggehvider piskes stive,
Det hele blandes og hældes i en smurt springform, der er drysset med rasp
/ knust kiks.Bages i 35 min ved 150°C
|
250 |
gr. |
Sukker |
10 |
stk. |
Æggehvider |
|
|
|
dem til valnødde-fromage |
HJEMMELAVET IS, - ISLAGKAGER. |
125 |
gr. |
Sukker |
koges sammen med |
½ |
dl. |
Vand |
til en sukkerlage |
8 |
stk. |
æggeblommer |
piskes med den kogende
sukkerlage |
8 |
stk. |
æggehvider |
piskes stive og tilsættes |
75 |
gr. |
sukker |
og piskes til marengs |
1 |
liter |
Piskefløde |
piskes til skum, rimelig stiv |
|
æggemassen
og fløden vendes let sammen, til sidst vendes marengsen i. smag
tilsættes efter humør, kommes i forme og fryses. |
|
|
|
|
fyldes i springforme, 2 max. 3 lag,
(den tyndeste i bunden) og du har en islagkage. |
JANE'S SunQuick-IS |
20 |
stk |
Æggeblommer |
æggeblommerne,
(pasteuriserede) piskes godt med flormelis og SunQuick, pisk det nu godt, når du tror du er færdig pisk
da 20 min. mere. Vendes i den stiftpiskede fløde
Velbekomme og tak til Jane
|
200 |
gr. |
Flormelis |
5 |
dl. |
SunQuick |
1 |
liter |
Piskefløde |
|
|
|
En dejlig let og cremet is |
JORDBÆRDRØM. 3-4 springforme 25 pers
til toppen |
2,5 |
dl |
Æggeblommer(15 stk) |
piskes godt |
150 |
gr |
flourmelis |
3 |
dl |
jordbærsirup |
2,5 |
dl |
æggehvider(7stk) |
hviderne piskes stive, sukkeret
kommes i |
100 |
gr |
sukker |
1½ |
l |
piskefløde, |
piskes til skum |
250 |
gr |
jordbær |
jordbær og sukker blendes og
kommes i flødeskummet |
75 |
gr |
sukker |
8 |
blade |
husblas |
det hele blandes og tilsættes husblas |
|
|
Makroner |
makroner kommes i bunden af formen
og massen hældes på, fryses |
|
|
|
|
|
|
spises let optøet, evt. med
jordbærpuré. |
JORDBÆR FROU-FROU |
4 |
stk. |
Æggeblommer |
piskes med 75 gr. sukker |
4 |
stk. |
Æggehvider |
piskes med 50 gr. sukker |
½ |
liter |
Piskefløde |
piskes til skum |
500 |
gr. |
Jordbær |
vendes i sammen med |
½ |
dl. |
Cointreu eller Grand Marnier. |
|
|
|
Kan bruges sammen med rørsukkerkiks
|
KARAMELKURV |
300 |
gr. |
Smør, usaltet |
smørret, sukker og glukose røres godt sammen,
melet sigtes i, Rulles til en pølse, 5 cm Ø hviler i køleskab min 1 time,
Skæres i 3 cm tykke skiverbages til de er gyldne på bagepapir rigelig afstand på pladen !!! de
bliver ca 10 x10 cm
Klippes ud og vendes ud på en skål. |
300 |
gr. |
Sukker |
3 |
spsk. |
Glukose |
180 |
gr. |
Mel |
|
|
|
Det er en svær, men lækker ting, kan fyldes med forskellige hjemmelavede
is, frugtis og sorbeter |
KARDEMOMME CREME
til toppen |
1 |
grøn |
kardemommekapsel |
knus kardemommestenen ( eller
brug lidt lidt stødt kardemomme) og bland det sammen med fløde, sirup,
kvark, piskes til flødeskum.
Jordbær eller andre frugter sættes på en
Rørsukker-kiks 1 spsk.
creme kommes over og en kiks mere lægges på som låg. |
2 |
spsk. |
ahornsirup |
½ |
st. |
vanille |
1/4 |
dl |
piskefløde |
3 |
spsk |
kvark 5% |
|
|
|
god sammen med rørsukker kiks /
marengs |
KOKKENS DAIM IS
- Mocca is med Daim 16-20 per. 3-4 rande
alt efter hvor meget man pisker. |
400 |
gr |
sukker |
kog sukker og vand
til en sukkerlage, kom den kogende i æggeblommerne og pisk til massen 30
min, opløs pulver kaffe i kogende vand ( så lidt så muligt) kom det i
æggemassen og pisk til massen er kold.. pisk æggehviderne stive tilsæt
200 gr sukker og pisk igen, den skal være som en let marengs, fløden
piskes til skum og blandes med hviderne og æggemassen hakket DAIM vendes
i, kommes i forme og fryses |
1/4 |
dl |
vand |
16 |
stk |
æggeblommer |
4 |
spsk |
pulverkaffe |
1/8-1/4 |
dl |
kogende vand |
8 |
stk |
æggehvider |
200 |
gr |
sukker |
1 |
liter |
piskefløde |
600 |
gram |
daim-bar ca.12 stk |
TIPS: Jeg kommer 6 blade husblas i,
så løber den ikke hvis der pludselig kommer en tale eller sang... |
Lakrids creme brulee,
8-10 pers til toppen |
100 |
gr |
sukker |
rør sukker, farin
og æggeblommer sammen til det ikke knaser, lakridspulver kommes i, den
kogende fløde kommes i lidt ad gangen, skummes og kommes i forme, sættes
i ovnen 45 min ved 110 grader. køles af sættes på køl, næste dag drysses
let med et tynt lag rørsukker og "brændes" med en gas brænder. |
100 |
gr |
farin |
10 |
stk |
æggeblommer |
2-3 |
spsk |
lakridspulver |
1 |
liter |
piskefløde |
|
|
|
200 |
gr |
rørsukker til pynt |
|
|
|
600 |
gram |
daim-bar ca.12 stk |
TIPS: kan laves uden lakrids men med
vanilie |
LIMEFROMAGE, 5
store skåle ca. 40-50 pers
til en mexicansk / spansk aften |
600 |
gr |
sukker |
sukker og limesaft koges til
sirup, og kommes i æggeblommerne mens der piskes, piskes godt ca. 30
min.
Fløden piskes, Æggehviderne piskes tilsættes 50 gr. sukker.
gelatinen udblødes.
Den stiftpiskede fløde, ægge massen og æggehviderne vendes sammen,
gelatinen smeltes i vandbad med lidt ekstra lime saft,
som vendes i massen.
|
2 |
dl |
limesaft |
5 |
dl |
past. æggeblommer |
10 |
dl |
past. æggehvider |
50 |
gr |
sukker til hviderne |
skal |
af 4 |
limefrugter |
20 |
bl. |
gelatine + lidt limesaft |
2 |
l. |
Fløde |
smager godt med
tequillacreme |
PANDEKAGER til Bjarne |
125 |
gr |
mel |
Røres sammen, jeg bruger
stavblenderen, dejen hviler i 20-30 min. |
3 |
stk |
æg |
3 |
dl |
mælk |
50 |
gr |
flydende/smeltet margarine |
1 |
tsk |
sukker |
hvis man udelader sukkeret,
kan man bruge de overskydende, hvis der er nogle, til frokost næstedag
med forskelligt fyld. |
lidt |
|
salt |
fx skinkestrimler rørt med
creme fraiche, salt og groft peber |
|
|
|
|
RUBINSTEINKAGE, kokkens
den gode, 90-100 pers 13 springforme
til toppen |
60 |
stk. |
Æggeblommer |
Æggeblommerne piskes godt med 1,4 kg sukker
hviderne piskes med 0,4 kg sukker, fløden piskes, og det hele vendes
sammen, husblasen udblødes og smeltes, tilsættes lidt af rommen, og det
hældes varmt i massen, smages til med lidt romessens og den sidste rom |
40 |
stk. |
Æggehvider |
1,8 |
kg |
Sukker |
125 |
gr. |
Husblas |
70 |
cl |
Mørk Rom |
¼-½ |
dl. |
Romessens |
13 |
stk. |
Makronbunde |
|
750 |
gr. |
Hindbærmarmelade |
|
200 |
stk |
Vandbakkelser
dyppet i chokolade |
|
|
|
en stor portion - men den kan godt
divideres ned. |
TEQUILA CREME |
en god
kogt creme smages til med flødeskum, tequila, rørsukker/ rørsukkersirup
og vanilje |
|
god sammen med
limefromage |
ISLANDSKE PANDEKAGER
30 STK |
3 |
kopper |
Mel |
margarinen smeltes
ved svag varme, og tilsættes til sidst, lid ad gangen.
strø lidt sukker mellem pandekagerne |
2 |
tsk. |
Natron |
1 |
spsk |
Sukker |
1 |
l |
Sødmælk |
3 |
stk |
Æg |
efter |
smag |
Vaniliesukker |
200 |
gr |
margarine |
Tak til Jon for opskriften |
Irish Coffee Is |
125 |
gr. |
Sukker |
sukker, farin og
mælk varmes op, æggeblommerne røres i fløden og kommes i gryden,
det legeres op under omrøring, kaffe tilsættes, melatin røres med 2 tsk
sukker og kommes i, den udblødte husblas kommes i og det køles af,
sættes på køl og køres i maskinen.
smag på det,
det kan være det skal have lidt mere kaffe eller sukker.. |
100 |
gr. |
Farin |
1 |
Liter |
sødmælk |
10 |
tsk |
pulverkaffe |
½ |
dl |
vand |
½ |
liter |
piskefløde |
6 |
stk. |
æggeblommer |
1 |
tsk |
melatin |
2 |
tsk |
sukker |
4 |
bl |
husblas |
|
|
|
fryses i maskine. |
|
|
|
Jeg kommer en
kaffegele med whiskey i bunden af
et portions glas, sprøjter kaffe is på, fryses, derefter sprøjtes
whiskey is på så det ligner flødeskum,
drys med pulver kaffe
PS skal stå
lidt så geleen kan tø lidt op |
Kaffegelé med whiskey |
125 |
gr. |
Sukker |
det hele varmes op, den udblødte
husblas kommes i. smages til |
1 |
liter |
Vand |
8 |
stk. |
Pulverkaffe |
2 |
dl |
Whiskey |
12 |
bl |
husblas |
LIMEMOUSSE |
5 |
dl |
Piskefløde |
husblas sættes i
blød. fløden piskes
Creme fraiche, yougturt, sukker, vaniliesukker og
limesaft blandes godt sammen.
husblasen smeltes og lidt af cremefraiche blandingen
kommes i, kommes så tilbage i massen og den piskede fløde kommes i, det
hele piskes godt i gemmen.
Kan bruges som fyld i kager, jeg lægger dem imellem
rørsukkerkiks. |
2,5 |
dl |
Creme Fraiche 18% |
125 |
gr |
Sukker |
2½ |
dl |
youghurt-naturel |
1 |
stk |
lime, revet skal af |
½-1 |
dl |
limesaft efter smag |
efter |
smag |
Vaniliesukker |
6 |
bl |
husblas |
Den fra vores kobberbryllup, lagt
imellem
rørsukkerkiks |
ølsirup |
200 |
gr |
sukker |
koges ind til en sirup, kan evt sigtes. |
|
200 |
dl |
godt øl |
|
|
|
kryderier |
bruges som sauce til is |
Whiskey Is |
125 |
gr. |
Sukker |
sukker og
mælk varmes op, æggeblommerne røres i fløden og kommes i gryden,
det legeres op under omrøring, Whiskey tilsættes, den udblødte husblas kommes i og det køles af,
sættes på køl og køres i maskinen.
smag på det,
det kan være det skal have lidt mere whiskey eller sukker..
fryses i maskine. |
1 |
Liter |
sødmælk |
½ |
dl |
vand |
½ |
liter |
piskefløde |
6 |
stk. |
æggeblommer |
4 |
bl |
husblas |
½ |
dl |
whiskey |
Jeg sprøjter det på toppen af
min irish coffe is, som flødeskum |
|
|
|