Desserter
Forsiden Op forretter egnsretter kolde og varme drinks frokost-retter Camping og bålmad Desserter kagen herman bageopskrifter

 

HUSK når du laver dessert med æg, brug pasteuriserede æg.
hvis du bruger friske æg, så kun til dig selv og din familie 
ALDRIG til GÆSTER

 

BANAN IS JORDBÆRDRØM
CACAO-MARENGS JORDBÆR FROU-FROU
Gateau MARCEL, den ægte fra Michel Michaud  
CHOKOLADEMOUSSE fra FrontPage i Paris KAFFEGELÉ med whiskey
CHOKOLADEMOUSSE Lise's konfirmation KARAMELKURV
CHOKOLADEKAGE med blød top (Gateau Marcel) KARDEMOMME CREME
CITRONPANDEKAGER KOKKENS DAIM IS 
CITRONFROMAGE gammeldaws..40 pers 4-5 store skåle  
Crepe Suzette,  
Den GODE kage  lakrids creme brulee
DESSERT-SANDWICH LIMEFROMAGE
GLASKARAMEL  pynt PANDEKAGER til Bjarne
HASSELNØDDEBUNDE RUBINSTEINKAGE
HJEMMELAVET IS TEQILLACREME
ISLAGKAGER ISLANDSKE PANDEKAGER
IRISH COFFEE IS, fryses i maskine LIMEMOUSSE
JANE'S SunQuick-IS ølsirup
  Whisky is
toppen af siden

BANAN-IS

1 liter Bananer, ca 8 stk bananerne moses med citronsaft, sukker og kaffefløde kommes i, creme fraichen røres i, et hele fryses i maskine. (kan fryses i stålform, som man rører i en 4 - 5 gange )
stk Citroner, saft af
300 gr flourmelis
½ liter kaffefløde
½ liter Creme fraiche

 Cateau MARCEL (den ægte fra Michel Michaud) se artikel her

140 gr smør

Tag smørret frem, og lad det stå og blive blødt. Knæk chokoladen i små stykker, og smelt den over vandbad ved svag varme. Mens chokoladen holdes varm, tilsættes smør og 80 gram af sukkeret. Bland det godt, til chokolademassen har en jævn konsistens. Tilsæt æggeblommerne en af gangen.
Pisk æggehviderne til en luftig masse, og pisk derefter resten af sukkeret i. Og så kommer det afgørende øjeblik: Hæld en lille smule chokolade i æggehvidemassen, og hæld derefter æggehvidemassen sammen med resten af chokolademassen. Pisk det forsigtigt sammen med et piskeris, så det får konsistens som en mousse. Smør to springforme, 14 cm i diameter og 5 cm høje, med det bløde smør, og strø sukker på den med let hånd.
Fordel 2/3 af moussen i formene. Læg film over resten af moussen, og stil den i køleskabet til senere brug. Varm ovnen op til 170 grader, og bag kagerne 40 minutter. Først hæver kagerne, og mod slutningen af bagetiden falder de lidt sammen. Når kagerne tages ud af ovnen, vil de falde sammen og danne et lille hulrum i midten. Det er fordi, der ikke er mel i og derfor helt normalt. Tag kagerne ud, og lad dem afkøle. Læg den sidste tredjedel af moussen på midten af kagen lige før servering. Bland sukker og kakao, og drys det over kagen

 

140 gr Chokolade 70%
140 gr. Sukker
5 stk æggeblommer
7 stk æggehvider
40 gr cacao
10 gr sukker, til pynt

 


CACAO-MARENGS ( fe-fingre) fine som pynt til Islagkager

6 stk. æggehvide

æggehviderne  piskes stive ca. midtvejs tilsættes 50 gr. sukker for at stabiliserer resten piskes i de stive hvider, kakao og flormelis sigtes sammen og vendes i marengsen, sprøjtes i stænger med en rund tyl. 5-6 cm lange.....der bliver 80 stk. med tyl nr 11(mm), og 145 stk. med tyl nr 5 (mm)

bages ved 150° (140° varmluft) i 1 time og 5 min. kig til dem efter 10 min, de må ikke blive rødbrune...

200 gr. Sukker
160 gr. Flormelis
40 gr. Kakao

flotte som kant på en islagkage, det ligner en krone.


CHOKOLADEMOUSSE, den fra Frontpage i Paris, 24 pers.
12 stk æggeblommer legeres med
1 dl. UTU / Gran Marniere og 
350 gr. Chokolade smeltes i
2 dl. Pisket Fløde vendes i
24 stk. Æggehvider vendes i
fyldes i portions glas eller skåle

kan pyntes med nødder


CHOKOLADEMOUSSE, den fra Lise's konfirmation, 30 - 40 pers.
1250 gr. Chokolade Hak chokoladen fint og smelt det forsigtigt i en skål, over vandbad.
Pisk først æggehviderne stive, Pisk  æggeblommerne og sukker til tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum
Kom den smeltede, godt varme chokolade op i skålen med "æggesnapsen" og pisk kraftigt.
Tilsæt  halvdelen af den let piskede fløde og boghvedekernerne , pisk let og kom det hele tilbage i flødeskummet, herefter vendes de piskede æggehvider forsigtigt i.
Kom  moussen op i en engangssprøjtepose og fyld forsigtigt
5 dl æggeblommer 30 stk.
800 gr. Sukker
1 liter Let Pisket Fløde
5 dl Æggehvider 30 stk.
1 dl. boghvedekerner
  fyldes i portions glas eller skåle

pyntes f.eks. med en sprød tuille

 
CHOKOLADEKAGE med blød top (Gateau Marcel)              til toppen
350 gr chokolade 70% chokolade og smør smeltes sammen i en gryde
350 gr smør æggeblommerne og 250 gr sukker piskes til en æggesnaps
375 gr sukker
2,5 dl æggeblommer æggehviderne piskes stive med 125 gr sukker
3 dl æggehvider chokolade og æggesnapsen blandes og vendes i marengsmassen
     

2/3 dele kommes i en godt smurt springform og bages i forvarmet ovn i ca 25 min ved 160°
resten kommes på køl

når den er kold kommes resten af massen på og den stilles koldt.
serveres med vanilie is og frugt evt en ølsirup , citronkonfit eller frugtcoulis
 
CITRONFROMAGE gammeldavs   40 pers 4-5 store skåle         til toppen
6 stk Citroner skallen rives fint, saften presses,
3 dl citronsaft, fra citronerne  *) (sukker og 2 dl citronsaft koges først til en sukkerlage) æggeblommerne og sukkerlage piskes til en æggesnaps.
40 stk æggeblommer 6,5 dl
500 gr sukker
30 stk æggehvider 10 dl æggehviderne piskes stive, 100 gr sukker. tilsættes til sidst (revet skal vendes i)
100 gr sukker  æggesnapsen blandes med husblads smeltet i 1 dl citronsaft- køles lidt og vendes i marengsmassen
25 blade husblas
 
*) citronsaft kan suppleres med købt saft, revet skal kan undldes
serveres med letpisket flødeskum,

Crêpe Suzette, flamberede pandekager 5 pers. 10 stk.

50  gr. sukker sukker brunes til lys karamel på en flamberingspande, smørret kommes på sammen med lidt revet skal. saften og orange likør kommes på og det hele koges sammen til en jævn sauce. Pandekagerne kommes i, drysses med mandlerne og cognacen kommes i, spritdampene antændes. brug gas eller en tændstik, men pas på.
50 gr. Smør
1 stk Citroner
3 stk Appelsiner
lidt revet appelsin- & citronskal
25 gr mandelflager
5 cl orange likør
3 cl cognac Hvis det gøres under emhætte, må den være ren og uden nylon filter, ellers kan der gå ild i den.

 Citroncreme til citronpandekager                                  til toppen

2 stk citroner (fint revet skal) Kog fløden op, chokoladen røres i, den udblødte husblas og citronskal kommes i, afkøles, stå til næste dag, piskes luftig og kommes i pandekager, der rulles. står til dagen efter, dækket med film, skæres evt skrå og stilles som et tårn...

serveres evt med citronkonfit

½ liter piskefløde
300 gr Hvid chokolade
5 bl husblas

pandekagedejen tilsættes lidt ingefær


citron konfit

6 stk citroner Citronerne skæres i filet'er,

 Koges sammen, jævnes med lidt maizena

sættes på køl natten over...

200 gr sukker
½ dl væde
1 stang vanilie serveres evt til citronpandekager med glaskaramel

Den GODE kage fra Peter Vejby
Valnøddefromagehasselnøddebund                                    til toppen

250 gr. Valnødder smelt lidt sukker på panden, glaser valnødderne heri, (TIPS: drys med natron / hjortetakssalt, så bliver sukkeret helt luftigt . -jof;-)
Grovhak dem.
  Pisk fløden stiv, pisk æggeblommer med sukkeret, til det er cremet
husblasen smeltes med Madeiraen
  Det flødeskummet og æggemassen blandes med de grovhakkede nødder og husblasen hældes i må ikke være for kold. -jof;-)
 
Det hældes i springform, over den kolde nøddebund, og stilles i køleskab min 4 timer.....Velbekomme
125 gr. Sukker
8 stk. Æg
8 stk. Husblas
dl. Madeira

Tak til Peter for den gode opskrift.


DESSERT-SANDWICH med rørsukkerkiks.

1 bk. Jordbær man tager en kiks, som belægges med skyllede, halve jordbær (andre friske bær kan selvfølgelig også bruges, hindbær eller brombær) kommer en skefuld creme på og lægger en kiks på til sidst.( lav evt. selv din egen creme)
14 stk. Rørsukkerkiks
1 portion Kardemommecreme

 

jeg bruger dem som en del af en dessert-tallerken


Glaskaramel til pynt på desserter

200 gr FLOURMELIS  Smeltes til karamel,der er lysebrunt, der kommes nogle skefulde på bagepapir, stryges ud med palet til ønsket form, det skal gå hurtigt
     

bruges til pynt på desserter


HASSELNØDDEBUNDE                                                   til toppen

250 gr. Hasselnødder Hasselnødder og sukker Blendes, Æggehvider piskes stive,
Det hele blandes og hældes i en smurt springform, der er drysset med rasp / knust kiks.

Bages i 35 min ved 150°C

250 gr. Sukker
10 stk. Æggehvider

dem til valnødde-fromage


HJEMMELAVET IS, - ISLAGKAGER.

125 gr. Sukker koges sammen med
½ dl. Vand til en sukkerlage
8 stk. æggeblommer piskes med den kogende sukkerlage
8 stk. æggehvider piskes stive og tilsættes
75 gr. sukker og piskes til marengs
1 liter Piskefløde piskes til skum, rimelig stiv
æggemassen og fløden vendes let sammen, til sidst vendes marengsen i. smag tilsættes efter humør, kommes i forme og fryses.

fyldes i springforme, 2 max. 3 lag, (den tyndeste i bunden) og du har en islagkage.


JANE'S SunQuick-IS

20 stk Æggeblommer

æggeblommerne, (pasteuriserede) piskes godt med flormelis og SunQuick, pisk det nu godt, når du tror du er færdig pisk da 20 min. mere. Vendes i den stiftpiskede fløde

Velbekomme og tak til Jane

200 gr. Flormelis
5 dl. SunQuick
1 liter Piskefløde

En dejlig let og cremet is


JORDBÆRDRØM. 3-4 springforme 25 pers                                til toppen

2,5 dl Æggeblommer(15 stk) piskes godt
150 gr flourmelis
3 dl jordbærsirup
2,5 dl æggehvider(7stk) hviderne piskes stive, sukkeret kommes i
100 gr sukker
l piskefløde,  piskes til skum
250 gr jordbær jordbær og sukker blendes og kommes i flødeskummet
75  gr sukker
8 blade husblas det hele blandes og tilsættes husblas
Makroner makroner kommes i bunden af formen og massen hældes på, fryses

spises let optøet, evt. med jordbærpuré.


JORDBÆR FROU-FROU

4 stk. Æggeblommer piskes med 75 gr. sukker
4 stk. Æggehvider piskes med 50 gr. sukker
½ liter Piskefløde piskes til skum
500 gr. Jordbær vendes i sammen med
½ dl. Cointreu eller Grand Marnier.

Kan bruges sammen med rørsukkerkiks


KARAMELKURV

300 gr. Smør, usaltet

smørret, sukker og glukose røres godt sammen, melet sigtes i, Rulles til en pølse, 5 cm Ø hviler i køleskab min 1 time, Skæres i 3 cm tykke skiverbages til de er gyldne på bagepapir rigelig afstand på pladen !!! de bliver ca 10 x10 cm
Klippes ud og vendes ud på en skål.

300 gr. Sukker
3 spsk. Glukose
180 gr. Mel

Det er en svær, men lækker ting, kan fyldes med forskellige hjemmelavede is, frugtis og sorbeter


KARDEMOMME CREME                                       til toppen

1 grøn  kardemommekapsel knus kardemommestenen ( eller brug lidt lidt stødt kardemomme) og bland det sammen med fløde, sirup, kvark, piskes til flødeskum.
Jordbær eller andre frugter sættes på en Rørsukker-kiks 1 spsk. creme kommes over og en kiks mere lægges på som låg.
2 spsk. ahornsirup
½ st. vanille
1/4 dl piskefløde
3 spsk kvark 5%

god sammen med rørsukker kiks / marengs


KOKKENS DAIM IS  - Mocca is med Daim  16-20 per.  3-4 rande alt efter hvor meget man pisker.

400 gr sukker kog sukker og vand til en sukkerlage, kom den kogende i æggeblommerne og pisk til massen 30 min, opløs pulver kaffe i kogende vand ( så lidt så muligt) kom det i æggemassen og pisk til massen er kold.. pisk æggehviderne stive tilsæt 200 gr sukker og pisk igen, den skal være som en let marengs, fløden piskes til skum og blandes med hviderne og æggemassen hakket DAIM vendes i, kommes i forme og fryses
1/4 dl vand
16 stk æggeblommer
4 spsk pulverkaffe
1/8-1/4 dl kogende vand
8 stk æggehvider
200 gr sukker
1 liter piskefløde
600 gram daim-bar ca.12 stk

TIPS: Jeg kommer 6 blade husblas i, så løber den ikke hvis der pludselig kommer en tale eller sang...


Lakrids creme brulee, 8-10 pers  til toppen

100 gr sukker rør sukker, farin og æggeblommer sammen til det ikke knaser, lakridspulver kommes i, den kogende fløde kommes i lidt ad gangen, skummes og kommes i forme, sættes i ovnen 45 min ved 110 grader. køles af sættes på køl, næste dag drysses let med et tynt lag rørsukker og "brændes" med en gas brænder.
100 gr farin
10 stk æggeblommer
2-3 spsk lakridspulver
1 liter piskefløde
     
200 gr rørsukker til pynt
     
600 gram daim-bar ca.12 stk

TIPS: kan laves uden lakrids men med vanilie


 


LIMEFROMAGE, 5 store skåle  ca. 40-50 pers  til en mexicansk / spansk aften

600 gr sukker sukker og limesaft koges til sirup, og kommes i æggeblommerne mens der piskes, piskes godt ca. 30 min.
Fløden piskes, Æggehviderne piskes tilsættes 50 gr. sukker.
gelatinen udblødes.
Den stiftpiskede fløde, ægge massen og æggehviderne vendes sammen, gelatinen smeltes i vandbad med lidt ekstra lime saft,
som vendes i massen.
 
2 dl limesaft
5 dl past. æggeblommer
10 dl past. æggehvider
50 gr sukker til hviderne
skal af 4 limefrugter
20 bl. gelatine + lidt limesaft
2 l. Fløde

smager godt med tequillacreme


PANDEKAGER til Bjarne

125  gr mel Røres sammen, jeg bruger stavblenderen, dejen hviler i 20-30 min.
3 stk æg
3 dl mælk
50 gr flydende/smeltet margarine
1 tsk sukker hvis man udelader sukkeret, kan man bruge de overskydende, hvis der er nogle, til frokost næstedag med forskelligt fyld. 
lidt salt fx skinkestrimler rørt med creme fraiche, salt og groft peber

RUBINSTEINKAGE, kokkens den gode, 90-100 pers 13 springforme         til toppen

60 stk. Æggeblommer Æggeblommerne piskes godt med 1,4 kg sukker
hviderne piskes med 0,4 kg sukker, fløden piskes, og det hele vendes sammen, husblasen udblødes og smeltes, tilsættes lidt af rommen, og det hældes varmt i massen, smages til med lidt romessens og den sidste rom
40 stk. Æggehvider
1,8 kg Sukker
125  gr. Husblas
70  cl Mørk Rom
¼-½ dl. Romessens

13

stk.

Makronbunde
750 gr. Hindbærmarmelade
200 stk Vandbakkelser dyppet i chokolade

en stor portion - men den kan godt divideres ned.


TEQUILA CREME

en god kogt creme smages til med flødeskum, tequila, rørsukker/ rørsukkersirup og vanilje  

god sammen med limefromage


 ISLANDSKE PANDEKAGER  30 STK

3 kopper Mel margarinen smeltes ved svag varme, og tilsættes til sidst, lid ad gangen.

strø lidt sukker mellem pandekagerne

2 tsk. Natron
1 spsk Sukker
1 l Sødmælk
3 stk Æg
efter smag Vaniliesukker
200 gr margarine

Tak til Jon for opskriften


Irish Coffee Is

125 gr. Sukker sukker, farin og mælk varmes op, æggeblommerne røres i fløden  og kommes i gryden, det legeres op under omrøring, kaffe tilsættes, melatin røres med 2 tsk sukker og kommes i, den udblødte husblas kommes i og det køles af, sættes på køl og køres i maskinen.

smag på det, det kan være det skal have lidt mere kaffe eller sukker..

100 gr. Farin
1 Liter sødmælk
10 tsk pulverkaffe
½ dl vand
½ liter piskefløde
6 stk. æggeblommer
1 tsk melatin
2 tsk sukker
4 bl husblas
      fryses i maskine.

Jeg kommer en kaffegele med whiskey i bunden af et portions glas, sprøjter kaffe is på, fryses, derefter sprøjtes whiskey is på så det ligner flødeskum, drys med pulver kaffe

PS skal stå lidt så geleen kan tø lidt op


Kaffegelé med whiskey

125 gr. Sukker det hele varmes op, den udblødte husblas kommes i. smages til
1 liter Vand
8 stk. Pulverkaffe
2 dl Whiskey
12 bl husblas

 LIMEMOUSSE

5 dl Piskefløde husblas sættes i blød.

fløden piskes

Creme fraiche, yougturt, sukker, vaniliesukker og limesaft blandes godt sammen.

husblasen smeltes og lidt af cremefraiche blandingen kommes i, kommes så tilbage i massen og den piskede fløde kommes i, det hele piskes godt i gemmen.

Kan bruges som fyld i kager, jeg lægger dem imellem rørsukkerkiks.

2,5 dl Creme Fraiche 18%
125 gr Sukker
dl youghurt-naturel
1 stk lime, revet skal af
½-1 dl limesaft efter smag
efter smag Vaniliesukker
6 bl husblas

Den fra vores kobberbryllup, lagt imellem rørsukkerkiks


 ølsirup

200 gr sukker koges ind til en sirup, kan evt sigtes.
 
200 dl godt øl  
    kryderier

bruges som sauce til is


Whiskey Is

125 gr. Sukker sukker og mælk varmes op, æggeblommerne røres i fløden  og kommes i gryden, det legeres op under omrøring, Whiskey tilsættes, den udblødte husblas kommes i og det køles af, sættes på køl og køres i maskinen.

smag på det, det kan være det skal have lidt mere whiskey eller sukker..

fryses i maskine.

1 Liter sødmælk
½ dl vand
½ liter piskefløde
6 stk. æggeblommer
4 bl husblas
½ dl whiskey Jeg sprøjter det på toppen af min irish coffe is, som flødeskum