|
Saucer: Hummer-smør 250 gr. smør 3/4 kg knuste hummerskaller ½ spsk. rosen-paprika 1 gulerod 1 løg 1 porer 4cl cognac ½ fl hvidvin 1½ l fiskefond/suppe/terning 50 gr. smør kommes i en tyk bundet gryde, hummerskallerne ristes let heri, de fintskårne urter og paprika kommes i, cognac tilsættes og flamberes, ( pas på emhætten, jeg taler af erfaring) hvidvin og resten af smørret tilsættes koger ind til det halve. Fiskefonden kommes i og det koger 20 min. Sigtes og afkøles, Smøret tages af undersiden skrabes for grums kan evt smeltes op og kommes i en krukke/ bøtte ( kan fryses ). Fonden koges op og sigtes gennem et étamine (ble eller klæde) Hummer Sauce til 12 pers 15o gr hummersmør 60 gr mel 1,2 l hummerfond 1 dl piskefløde evt. Cognac eller sherry Smørret smeltes melet røres i, bages op med fiskefonden, fløden tilsættes, smages til med salt og peber og evt cognac. den nemme. 1/4 l piskefløde / cremefine 2 dl boulion orange koncentrat ( sun-quist) jævnes med maizena. den er fin til andebryst |