|
|
opdateret d. 06-12-20
Rejer Ceviche, (Mexicansk) 4 personer (jan 2007) 250 gr store rejer Serveres med Guacamole og eller salsa sauce
Reje suppe: en specialitet fra Lars 50-60 gr rejer
pr. person rejerne marineres et par timer i olie med hvidløg og krydderurter, kommes i portion kopper, den kolde suppe kommes over, der drysses med ost og suppen kommes i ovnen , serveres dampende varm. fransk brød/flutes, ( fra dagen før, er bedst) smurt med hvidløgssmør, ristet i ovnen er guf til... Tun mousse, Sanny´s den bedste- -24 pers400 gram tun i olie, moses/blendes med fyldes i forme, stilles tildækket min 6 timer anrettes på salatbund, med små tomater, citron . serveres med friske flutes TIPS: fint hakket rødløg kan enten serveres til eller kommes i. fint hakket dild eller citron melisse smager også godt i. Lakse-kage i springform. 12-20 cou 1,0 kg fersk laks, ca. ½ side 8-10 æg 1/2 l piskefløde 1 pk. butterdej, evt. fiber-butterdej 3 tsk salt og 1 tsk hvid peber ( sådan cirka, smag selv til) fyld: smørsauterede porer og rejer
laksen hakkes/blendes, røres med æg og fløde, smages til, fyldes i form beklædt med butterdej, rejer & porer kommes evt. i midten. bages ca. 1 time v/220 o Lakse mousse, 25 pers 2,0 fersk laks ca. 1/1 fersk laks 0,4 røget laks o,8 kogelage, fonden fra fisken 0,1 tør vermouth 20 bl 0,4 piskefløde citronsaft salt og peber kog laksen, blend den sammen med halvdelen af den røgede laks, og godt halvdelen af kogelagen, tilsæt vermouth, husblas og resten af kogelagen, og vend den piskede flødeskum i. fyldes i smørsmurte forme, hvori der er lagt en strimmel røget laks....kan fryses... Lakseroulade, ca. 15 pers. kan varieres i det uendelige. 1. kg Fersk laks 5 hele æg ½ l. Piskefløde 1 tsk salt og ½ tsk hvid peber evt. 200 gr hakket spinat, eller grønne blade af eks. spinat, savoykål eller andet Laksen blendes med salt, ( kan med fordel hakkes i kødhakker først) æggene kommes i, køres lidt og til sidst fløden, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. farsen må ikke blive for tynd. I halvdelen kan man komme hakket spinat, hvis man har lyst, farsen smøres ud på et stykke film, den grønne fars kommes på og rulles. man kan også bruge savoykålblade, ærter, rejer, krabbekød eller hvad man har lyst til.... filmen rulles, ombindes med stanniol og koges i vand ca. 15 -20 min alt efter tykkelse. anrettes evt. på tallerken med lidt salat, rejer og et stykke røget laks.... Tunmousse med kaviar, 6 rande á 12 pers 4,0 dåser tun i olie/vand á 800 gr. 2 store løg saft af 4 citroner 1,5 l creme fraiche eller fromage frais 80 bl husblas 75 gr. 1,5 l piskefløde salt og peber, 8 spsk. vineddike 700 gr kaviar ufarvet eller røde 200 gr. til pynt Bland indholdet af tun,( jeg tager olien/vandet fra) med creme fraiche, finthakket løg og citronsaft, køres et øjeblik i blenderen, husblassen udblødes i lidt vand, tilsættes vineddike og blandes i . flødeskummet og kaviar ( kan undværes) vendes i og smages til med salt, peber og evt. lidt mere vineddike, kommes i randforme 6 stk. og stilles koldt mindst 3 timer......
......
|
|