forretter
Forsiden Op forretter egnsretter kolde og varme drinks frokost-retter Camping og bålmad Desserter kagen herman bageopskrifter

 

opdateret d. 21-07-16

Blinis  
Rejesuppe, den nemme Laksekage
Rejer Ceviche Laksemousse
Tun-mousse Lakseroulade
Krustader  

Blinis til 4 personer

1 dl. mælk Lun mælk og smør, gæren smuldres i, salt, sukker, boghvedemel, øl, æggeblommer og hvedemel kommes i, det hele røres sammen. dækkes med et klæde og hviler lunt en time. hviderne piskes og vendes i. steges i smør.

serveres med kaviar, creme fraiche og hakket rødløg

30 gr smør
2 dl øl
15 gr. gær
1 tsk sukker
1 tsk. salt
2 stk æg, deles i blommer og hvider
2 dl. boghvedemel
1 dl. hvedemel bedst med ægte kaviar 80-90 gr. pr pers.

 

Rejer Ceviche, (Mexicansk) 4 personer (jan 2007)

250 gr store rejer
1-2 limefrugter- saft af
½ rødløg
2 tomater i tern uden kerner
½ bundt hakket frisk koriander
2 spsk god olivenolie
½ presset appelsin
1-2 advokado i tern ( ikke for moden, ikke for grøn.)
1-2 spsk jalopeno ( hellere for lidt end for meget
Salt ca ½ tsk
Taccoskaller

Serveres med Guacamole og eller salsa sauce

 

Reje suppe: en specialitet fra Lars

50-60 gr rejer pr. person
Olie, hvidløg, persille eller andet grønt.
Suppe, (vand og bouillon)
Revet ost

rejerne marineres et par timer i olie med hvidløg og krydderurter, kommes i portion kopper, den kolde suppe kommes over, der drysses med ost og suppen kommes i ovnen , serveres dampende varm.

fransk brød/flutes, ( fra dagen før, er bedst) smurt med hvidløgssmør, ristet i ovnen er guf til...


Tun mousse, Sanny´s den bedste- -24 pers

400 gram tun i olie, moses/blendes med
400 gram pisket smør
2 dl creme fraiche 18 % eller fromage frais
saft af 1 stor citron
smages til med
salt, frisk kværnet peber, evt. ½ tsk. sukker.

fyldes i forme, stilles tildækket min 6 timer

anrettes på salatbund, med små tomater, citron . serveres med friske flutes

TIPS: fint hakket rødløg kan enten serveres til eller kommes i. fint hakket dild eller citron melisse smager også godt i.


Lakse-kage i springform. 12-20 cou

1,0 kg fersk laks, ca. ½ side

8-10 æg

1/2 l piskefløde

1 pk. butterdej, evt. fiber-butterdej

3 tsk salt og 1 tsk hvid peber ( sådan cirka, smag selv til)

fyld:

smørsauterede porer og rejer

 

laksen hakkes/blendes, røres med æg og fløde, smages til, fyldes i form beklædt med butterdej, rejer & porer kommes evt. i midten.

bages ca. 1 time v/220 o


Lakse mousse, 25 pers

2,0 fersk laks ca. 1/1 fersk laks

0,4 røget laks

o,8 kogelage, fonden fra fisken

0,1 tør vermouth

20 bl

0,4 piskefløde

citronsaft

salt og peber

kog laksen, blend den sam­men med halvdelen af den røgede laks, og godt halvdelen af kogelagen, tilsæt vermouth, husblas og resten af koge­lagen, og vend den piskede fløde­skum i.

fyldes i smørsmurte forme, hvori der er lagt en strimmel røget laks....kan fryses...


Lakseroulade, ca. 15 pers. kan varieres i det uendelige.

1. kg Fersk laks

5 hele æg

½ l. Piskefløde

1 tsk salt og ½ tsk hvid peber

evt. 200 gr hakket spinat,

eller grønne blade af eks. spinat, savoykål eller andet

Laksen blendes med salt, ( kan med fordel hakkes i kødhakker først) æggene kommes i, køres lidt og til sidst fløden, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. farsen må ikke blive for tynd.

I halvdelen kan man komme hakket spinat, hvis man har lyst,  farsen smøres ud på et stykke film, den grønne fars kommes på og rulles. man kan også bruge  savoykålblade, ærter, rejer, krabbekød eller hvad man har lyst til....

filmen rulles, ombindes med stanniol og koges i vand ca. 15 -20 min alt efter tykkelse.

anrettes evt. på tallerken med lidt salat, rejer og et stykke røget laks....


Tunmousse med kaviar, 6 rande á 12 pers

4,0 dåser tun i olie/vand á 800 gr.

2 store løg

saft af 4 citroner

1,5 l creme fraiche eller fromage frais

80 bl husblas 75 gr.

1,5 l piskefløde

salt og peber,

8 spsk. vineddike

700 gr kaviar ufarvet eller røde 200 gr. til pynt

Bland indholdet af tun,( jeg tager olien/vandet fra) med creme fraiche, finthakket løg og citronsaft, køres et øjeblik i blenderen, husblassen udblødes i lidt vand, tilsættes vineddike og blandes i . flødeskummet  og kaviar ( kan undværes) vendes i og smages til med salt, peber og evt. lidt mere vineddike, kommes i randforme 6 stk. og stilles koldt mindst 3 timer......


KRUSTADER...
125 gr HVEDEMEL Rør mel med øl, vand, salt og sukker, rør derefter æg og olie i.

dejens konsistens skal være som en lidt tyk pandekagedej. kan justeres med lidt extra øl/vand..

bages lysebrune.

Kan gemmes i kagedåse...min 1 mrd.

fyld som til tarteletter.

Fx. fiske-, reje-, brissel-, hønsestuvning

2   ÆG
3/4  DL  ØL
1 1/4 DL VAND
½ tsk. SUKKER
1 spsk. OLIVENOLIE
    SALT
    OLIE TIL STEGNING
    KRUSTADEJERN
 

 

 

 

......