| |
Jeg ved ikke hvad der sker
tryk på ctrl a, og teksten kommer frem.(den er med hvid skrift...
Den gode
julegløgg- fra Pleth
oprindelig fra Karen Rosthøj i Aalborg,
revideret lidt... |
1 |
liter |
Vand |
10 |
hele |
nelliker |
3 |
hele |
Kardemomme |
3 |
|
Kanelstænger |
10 |
|
Peberkorn |
evt |
|
Stjerneanis |
2 |
stænger |
vanille |
1 |
|
appelsin i skiver |
500 |
gr |
mørk farin |
|
|
Koges op og trækker 3 - 6 timer. sigtes. |
|
|
3 |
|
halve pomeransskaller, finthakket |
|
|
|
2-4 |
håndfulde |
rosiner |
1 |
håndfuld |
mandelsplitter |
|
|
|
3 |
liter |
rødvin |
1 |
|
Guldøl, evt. Dortmounter |
½ |
fl |
Brøndum akvavit |
½ |
fl |
cognac |
Øllet hældes i en gryde, varmes til kogepunktet sammen med
rødvin, rosiner, mandler og pomerans
til sidst smages til med akvavit og cognac.................God JUL
|
Varm Æblepunch |
2 |
stk |
æblemost |
1 |
stk |
appelsin i tykke skiver |
1 |
stang |
hel kanel |
½ |
stang |
vanilje |
4 |
tsk |
sukker |
6 |
cl |
rom evt. med vanilje eller appelsin smag |
æblemosten koges op, med
sukker, vanilje, kanel og appelsinskiverne, trækker 5-10 min, sigtes,
rommen tilsættes og serveres rygende varm. (kan evt
kommes i gløgg-glas sammen med rommen, varmes og i micro-ovn)
|
Jule-gløgg,
den nemme |
500 |
gr |
brun farin |
koges samme trækker ½ - 1 time
gløgg ekstrakten kan gemmes på flasker og blandes med rødvinen efter behag.. |
5 |
dl |
vand |
2 |
st |
kanel |
4 |
st |
stjerneanis |
6 |
kapsler |
hel kardemomme |
10 |
hel |
allehånde |
10 |
hele |
nelliker |
10 |
|
peberkorn |
1 |
stk |
appelsin i tykke skiver |
1 |
l. |
rødvin |
10 |
cl |
rom eller
anden spiritus.. |
|
|
rosiner og mandler tilsættes efter
behag |
|
|
|
|
|
Krydderierne
kan erstattes af en pose gløgg krydderi |
|