kolde og varme drinks
Forsiden Op Desserter bageopskrifter syltetøj & marmelader Camping og bålmad egnsretter forretter kolde og varme drinks frokost-retter kolde og varme drinks saucer Tips om mad nytår 2007/08 Mad-links

 

 

 

Forsiden
Campingpladser
opskrifter
En diabetiker til middag
Gåder og tricks
Slægtsforskning
Bryllupsdage
BE-kort
Hvem er jeg
Hvor bor vi
Gensynsfest RSK
links i poulstrup

Varm Æblepunch    
Jule-Gløgg, den nemme    
Den gode julegløgg    
Jeg ved ikke hvad der sker tryk på ctrl a, og teksten kommer frem.(den er med hvid skrift...

 

 Den gode julegløgg- fra Pleth
oprindelig fra Karen Rosthøj i Aalborg, revideret lidt...

1 liter Vand
10 hele nelliker
3 hele Kardemomme
3   Kanelstænger
10   Peberkorn
evt   Stjerneanis
2 stænger vanille
1   appelsin i skiver
500  gr mørk farin
    Koges op og trækker 3 - 6 timer. sigtes.
3   halve pomeransskaller, finthakket
2-4 håndfulde rosiner
1 håndfuld mandelsplitter
     
3 liter rødvin
1   Guldøl, evt. Dortmounter
½ fl Brøndum akvavit
½ fl cognac

Øllet hældes i en gryde, varmes til kogepunktet sammen med rødvin, rosiner, mandler og pomerans
til sidst smages til med akvavit og cognac.................God JUL

 Varm Æblepunch
 2 stk æblemost
1 stk appelsin i tykke skiver
1 stang hel kanel
½ stang vanilje
4 tsk  sukker
6 cl rom  evt. med vanilje eller appelsin smag
æblemosten koges op, med sukker, vanilje, kanel og  appelsinskiverne, trækker 5-10 min, sigtes, rommen tilsættes og serveres rygende varm. (kan evt  kommes i gløgg-glas sammen med rommen, varmes og i micro-ovn)

 

 Jule-gløgg, den nemme
500 gr brun farin koges samme trækker ½ - 1 time

gløgg ekstrakten kan gemmes på flasker og blandes med rødvinen efter behag..

5 dl vand
2 st kanel
4 st stjerneanis
6 kapsler hel kardemomme
10 hel allehånde
10 hele nelliker
10   peberkorn
1 stk   appelsin i tykke skiver
1 l. rødvin
10 cl rom  eller anden spiritus..
    rosiner og mandler tilsættes efter behag
     
     Krydderierne kan erstattes af en pose gløgg krydderi