kolde og varme drinks
Forsiden Op Desserter bageopskrifter syltetøj & marmelader Camping og bålmad egnsretter forretter kolde og varme drinks frokost-retter kolde og varme drinks saucer Tips om mad nytår 2007/08 Mad-links

 

 

 

Forsiden
Campingpladser
opskrifter
En diabetiker til middag
Gåder og tricks
Slægtsforskning
Bryllupsdage
BE-kort
Hvem er jeg
Hvor bor vi
Gensynsfest RSK
links i poulstrup

Den gode julegløggVarm Æblepunch

Jule-Gløgg, den nemme

 Den gode julegløgg- fra Pleth
oprindelig fra Karen Rosthøj i Aalborg, revideret lidt...
1 liter Vand
10 hele nelliker
3 hele Kardemomme
3   Kanelstænger
10   Peberkorn
evt   Stjerneanis
2 stænger vanille
1   appelsin i skiver
250 gr   mørk farin
    Koges op og trækker natten over. sigtes.
3   halve pomeransskaller, finthakket
2-4 håndfulde rosiner
1 håndfuld mandelsplitter
     
3 liter rødvin
1   Guldøl, evt. Dortmounter
½ fl Brøndum akvavit
½ fl cognac

Øllet hældes i en gryde, varmes til kogepunktet sammen med rødvin, rosiner, mandler og pomerans
til sidst smages til med akvavit og cognac.................God JUL

 Varm Æblepunch
 2 stk æblemost
1 stk appelsin i tykke skiver
1 stang hel kanel
½ stang vanilie
4 tsk  sukker
6 cl rom  evt med vanilie eller appelsin smag
æblemosten koges op, med sukker,vanilie,kanel og  appelsinskiverne, trækker 5-10 min,sigtes, rommen tilsættes og serveres rygende varm.(kan evt  kommes i gløgg-glas sammen med rommen, varmes og i micro-ovn)
 Jule-gløgg, den nemme
250 gr brun farin koges samme trækker ½ - 1 time
7,5 dl vand
1 ps gløgg-krydderi
1 stk   appelsin i tykke skiver
1 l. rødvin
6 cl rom  evt med vanilie eller appelsin smag. evt