| |
Den gode julegløggVarm
Æblepunch
Jule-Gløgg, den nemme
Den gode
julegløgg- fra Pleth
oprindelig fra Karen Rosthøj i Aalborg,
revideret lidt... |
1 |
liter |
Vand |
10 |
hele |
nelliker |
3 |
hele |
Kardemomme |
3 |
|
Kanelstænger |
10 |
|
Peberkorn |
evt |
|
Stjerneanis |
2 |
stænger |
vanille |
1 |
|
appelsin i skiver |
250 gr |
|
mørk farin |
|
|
Koges op og trækker natten over. sigtes. |
|
|
3 |
|
halve pomeransskaller, finthakket |
|
|
|
2-4 |
håndfulde |
rosiner |
1 |
håndfuld |
mandelsplitter |
|
|
|
3 |
liter |
rødvin |
1 |
|
Guldøl, evt. Dortmounter |
½ |
fl |
Brøndum akvavit |
½ |
fl |
cognac |
Øllet hældes i en gryde, varmes til kogepunktet sammen med
rødvin, rosiner, mandler og pomerans
til sidst smages til med akvavit og cognac.................God JUL
|
Varm Æblepunch |
2 |
stk |
æblemost |
1 |
stk |
appelsin i tykke skiver |
1 |
stang |
hel kanel |
½ |
stang |
vanilie |
4 |
tsk |
sukker |
6 |
cl |
rom evt med vanilie eller appelsin smag |
æblemosten koges op, med
sukker,vanilie,kanel og appelsinskiverne, trækker 5-10 min,sigtes,
rommen tilsættes og serveres rygende varm.(kan evt
kommes i gløgg-glas sammen med rommen, varmes og i micro-ovn)
|
Jule-gløgg,
den nemme |
250 |
gr |
brun farin |
koges samme trækker ½ - 1 time |
7,5 |
dl |
vand |
1 |
ps |
gløgg-krydderi |
1 |
stk |
appelsin i tykke skiver |
1 |
l. |
rødvin |
6 |
cl |
rom evt med vanilie eller appelsin smag.
evt |
|