| |
der vil nu være fedt og sukkerfri opskrifter: *** egnet til diabetes eller
hvis du vil tabe dig.
toppen af siden
Anne
Margrethes Kringle |
Kammerjunker
*** |
Suppehorn, dem fra
juleaften |
Banankage, KOKKENS
den nemme |
Klejner Mona´s gærklejner |
|
Banankage-
Lotte´s fra
Arovit |
KNÆKBRØD med mange kerner |
|
Brunkager frit efter Mette
Blomsterberg |
Kokoskranse -
STINNE´s |
|
BRØD til
meget..... |
Kransekagetop-
den fra nytår |
sprøde tuille, pynt til dessert |
Gateau MARCEL,
den
ægte fra Michel
Michaud |
|
Troldmands-kage,
Lasse´s |
Grissini med sesam |
|
|
Carrot Cake
fra Anette |
|
|
Chokoladebrownies |
|
|
CHOKOLADEKAGE med blød
top (Gateau Marcel) |
Pølsehorn
grove med havregryn, 21 stk |
|
Chokolademakroner |
Vandbakkelser
evt. til
rubinsteinkage |
|
Cakao muffins - Lise´s |
Valnøddefromage
på
hasselbund |
|
Chokolade-Lagkage |
Vaniljekranse,
MORMORS |
|
Chokolademuffins,
Kristine SCANDIC |
|
|
|
|
|
Choko-specier *** |
|
|
Fastelavnsboller.AM`s |
JUICE KAGE- Åse´s |
|
Fedtebrød med romglasur |
Klejner Mona´s gærklejner |
|
FRITTERKAGEN,
fredagskage |
|
|
Formkage- Langtidshævet
*** |
Rugbrød - det gode fra
KOMPASSET |
|
Grahamsboller
*** |
Rugbrød - kokkens med
surdej |
|
Gulerodskage
fra Anette |
|
|
Hasselnøddebunde |
Rørsukkerkiks |
Æblestang med kanel *** |
Hindbærsnitter,
Som BEDSTE laver dem...Elly's |
Smørcreme,
god til honningbomber |
æblekage, min
mormors |
Honningkager/bomber ligner dem fra Christiansfeldt |
Smørcreme
KNUD,fra Tårs bageri |
Ølkage, Fra Elly |
Kagecreme til fastelavnsboller |
Sandmysser -
en gammel småkage opskrift |
|
KAGEN HERMAN en venskabskage
Anne Margrethes Kringle,
Verdens bedste iflg. Søren Ryge på DR
se
programmet her: |
2 |
dl |
lunken vand |
Æg, sukker, vand, gær, margarine kommes i et
dejfad, står 20 minutter
melet røres i, meget lind dej, hæver 20 min igen,Remoncen røres mens dejen
hviler. derefter rulles dejen ud, deles i 4 stykker,
remonce og rosiner kommes på, Lukkes sammen og kommes på en bageplade,
hviler igen 20 min. pensles med æggeblomme hakkede nødder og sukker.
sættes i varm ovn 225 grader, bages 14 minutter ved 200
grader
Anne Margrethe lavede maden til vores bryllup...super
godt med kringle.. |
|
300 |
gr. |
margarine,
stuetemp |
3 |
stk |
æg |
3 |
spsk |
sukker |
50 |
gr. |
gær |
450 |
gr. |
mel |
Remonce |
200 |
gr. |
margarine, stuetemp |
250 |
gr. |
sukker |
|
|
kanel |
|
|
rosiner |
|
. |
nødder |
AM`s
Fastelavnsboller. |
5 |
dl |
mel |
Mel og margarine hakkes sammen. Resten: blandes
sammen og hældes i en fordybning i melet og æltes let sammen.
Hæver, udrulles og udskæres
1 spsk. kagecreme‚ lægges på hver. Lukkes og vendes, Hæver ca 15 min.
Bages ca. 20 min. V. 200
AM´s kagecreme |
125 |
gr. |
margarine |
1 |
dl. |
lunken mælk |
½ |
tsk. |
Salt |
1 |
spsk. |
Sukker |
50 |
gr. |
Gær |
Brunkager- frit efter
Mette Blomsterberg ca 150 stk |
250 |
gr. |
smør |
Smør, sirup og farin smeltes sammen |
|
250 |
gr. |
farin |
125 |
gr. |
mørk sirup |
|
|
|
3 |
tsk |
stødt kanel |
1 |
tsk |
stødt nelliker |
en teske er med top på,
det må godt smage af jul... krydderierne blandes i melet, mandler og
pistacienødder kommes i, til sidst den syltede appelsinskal.
kan undlades, hvis det er til Anne Marie
|
|
2 |
tsk |
stødt ingefær |
1 |
tsk |
allehånde |
100 |
gr. |
pistaciekerner, usaltede |
150 |
gr. |
hele mandler |
Jeg bruger dem med skallen på. |
100 |
gr. |
syltede appelsiner i tern. |
|
500 |
gr. |
Hvedemel |
|
2 |
tsk |
Potaske |
potasken røres med vandet og kommes i til sidst.... |
1 |
spsk |
koldt vand |
|
|
|
|
Dejen æltes sammen på
røremaskinen
Rulles i 3 pølser ca. 5-6 cm i diameter og sættes på køl.skæres i tynde skiver, bages ved 180
grader ca 10-12 min
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeg har rettet lidt i Mette Blomsterbergs
opskrift... |
Brøddej til meget... |
½ |
liter |
vand, lunkent |
gæren smuldres, salt og sukker kommes i
røremaskinen. Vand, havregryn, olie lunes, kommes i
Æltes godt i maskinen, hæver til dobbelt
størrelse, laves til brød, boller, flutes, pizzasnegle....
Sprøjtes med
vand, hæver igen til dobbelt størrelse, sprøjtes med vand og bages,
sprøjt vand ind i ovnen... |
100 |
gr. |
havregryn |
1 |
dl |
olie |
½ |
pk. |
gær |
1 |
spsk. |
salt |
1 |
spsk. |
sukker |
Brødopskrift jeg
bruger til meget... |
1½ |
kg |
hvedemel |
Carrot cake
/ Gulerodskage en opskrift fra Anette |
4 |
stk. |
æg |
Rør æg og sukker godt. Tilsæt derefter alt andet og
rør roligt.
Kommes i 2 lagkageforme eller 1 springform.
Bages ved 200 grader i ca. 30 min. i alm. ovn.
Bruges springform er bagetiden ca. 1 time.
(Der er glasur nok til både at lægge mellem de to
lag og dække kagen helt)
Det er en bombe, så pas på med
at lave den for ofte J
|
400 |
gr. |
Sukker (5 dl) |
2½ |
dl. |
olie |
1 |
tsk. |
Vaniljesukker |
300 |
gr. |
Mel (5dl) |
2 |
tsk. |
Natron |
1/4 |
tsk. |
Salt |
2 |
tsk. |
Kanel |
400 |
gr. |
kogte mosede gulerødder (4dl) |
Glasur: |
200 |
gr. |
Flødeost naturel |
125 |
gr. |
Blødt smør |
2 |
tsk. |
Vaniljesukker |
man kan godt
spare halvdelen af sukkeret, i glasuren
jeg har prøvet med fint revne rå gulerødder, det kan gå... |
500 |
gr. |
Florsukker |
4 |
stk |
Æg |
piskes godt og tilsættes olien |
2 |
tsk |
vanilie sukke |
100 |
gr. |
sukker |
2 |
dl |
rapsolie |
200 |
gr |
mel |
blandes |
4 |
tsk |
Cacao |
1 |
tsk |
bagepulver |
1 |
dl |
boghvedekærner |
det hele vendes sammen |
|
|
|
Fyldes i muffin forme og bages ca.
10 min. 180gr
|
|
|
|
man kan også komme bær i. |
Chokolade Brownies
kan laves i springform. god til en kop kaffe med mørk rom |
175 |
gr. |
Smør |
smelt smørret, tilsæt hakket
chokolade og rør til det er |
200 |
gr. |
Chokolade min 71% |
emulgeret sammen, |
3 |
store |
æg |
æg og sukker piskes hvidt, melet
blandes i, |
200 |
gr. |
Sukker |
vend chokoladeblandingen i
æggemassen |
55 |
gr. |
mel |
kommes i en springform bages ca 30
min v/ 175 |
|
|
|
god til en
hjemmelavet is |
Chokolade-Lagkage
( 3 bunde) |
100 |
gr. |
Sukker |
Smør og sukker røres godt sammen |
125 |
gr. |
Smør |
3 |
|
Æg |
|
125 |
gr. |
mel |
|
250 |
gr. |
Sukker |
|
3 |
spsk |
cacao |
|
1 |
tsk |
Bagepulver |
|
1¾ |
dl |
Creme fraiche 18% |
bages 15 min ved 190 C |
Creme |
200 |
gr. |
smør |
|
175 |
gr. |
flormelis |
|
2 |
st |
æg |
|
1 |
tsk |
vanilje-sukker |
|
2 |
spsk |
cacao |
|
1½ |
spsk |
stærk kaffe |
|
2 |
stk |
Æggehvider |
piskes godt, meget
stive... |
50 |
gr. |
sukker |
200 |
gr. |
revet marcipan |
Marcipanen lægges
på frost et par timer, rives groft og blandes med sukker og chokolade.
Det hele vendes sammen |
45 |
gr. |
sukker |
50 |
gr. |
hakket chokolade |
100 |
gr. |
nødder, hakket |
|
|
|
|
|
|
|
sprøjtes i små toppe og bages ca. 20
min. 170gr
|
|
|
|
man kan også komme hakkede
coctailbær i. |
Chokolade muffins, dem fra
Kristine - Scandic- 10 store muffins / 45 mini mufins |
275 |
gr. |
Chokolade |
Smør og chokolade smeltes sammen |
250 |
gr. |
Smør |
200 |
gr. |
Æggeblommer past. |
æg og sukker piskes sammen |
200 |
gr. |
Æggehvider past. |
110 |
gr. |
Sukker |
200 |
gr. |
Mel |
det hele vendes sammen |
|
|
|
Fyldes i muffin forme og bages til
skorpen er hård.. 180gr
|
|
|
kan også laves med fyld evt. Hvid chokolade, bær eller
nødder |
muffinforme fyldes halvt ( brug sprøjtepose
eller plastikpose) kom et stykke HVIDT
eller anden god chokolade i, fyld så formen op
andet fyld kan også bruger, marinerede eller frosne bær |
|
|
|
|
Choko-specier,
uden sukker |
110 |
gr. |
Margarine |
det hele æltes sammen,
rulles i pølser ø 3-4 cm
skæres i 5 mm tykke skiver.bages |
70 |
gr. |
Atwell |
1 |
stk. |
æg |
160 |
gr. |
Mel |
10 |
gr. |
god mørk kakao |
korn af en st
vanilje |
|
|
|
folk uden sukker syge elsker dem også |
*** Langtidshævet FORMKAGE/brød
1-2 stk. ***(diabetes-fedtfattig)
|
|
|
|
gær og vand røres sammen, de øvrige ingredienser
røres i, Hvedemelet til sidst, dejen skal være som grød,
smag kan tilsættes.
Hældes i en smurt form ca. 2 liter
hæver natten over tildækket i køleskab, (kan hæve ved stuetemp.)
Bages ved 200° i ca. 40 min, vendes ud af form og afkøles
TIPS: tilsættes f. eks. 1 tsk. kanel eller et brev
brunkagekrydderi og et par håndfulde rosiner eller 2 spsk. kakao-pulver+
sødemiddel svarende til 50 gr sukker og 1 ekstra dl kærnemælk
|
½ |
pk. |
gær |
4 |
dl. |
koldt vand |
2 |
dl. |
kærnemælk |
1 |
tsk. |
sukker |
1½ |
tsk. |
salt |
125 |
gr. |
grahamsmel,2dl |
90 |
gr. |
havregryn |
400 |
gr. |
hvedemel |
|
|
krydderier |
Fedtebrød med
romglasur 8 stænger |
|
375 |
gr. |
mel, 6 dl. |
melet blandes med hjortetakssalt,
smørret smuldres i, kokosmel og sukker blandes i.
Rulles i stænger, bages 10 min ved 200Pyntes med
romglasur... 150 gr flormelis røres med
romessens evt lidt vand |
|
|
3 |
tsk. |
hjortetakssalt |
|
400 |
gr. |
smør/margarine |
|
200 |
gr. |
kokosmel |
|
200 |
gr. |
sukker |
Der bliver ca. 100 stk |
|
|
|
|
Skæres varme |
FRITTERKAGEN, den de
bager om fredagen |
1 |
liter |
ymer |
Dejen æltes sammen på
røremaskinen bages til den er færdig
Pyntes med glasur... |
800 |
gr. |
sukker |
800 |
gr. |
mel |
4 |
tsk |
natron |
2 |
tsk |
kanel |
Der bliver til en STOR skuffe (bradepande,
for dem der ikke er fra Vendsyssel |
2 |
dl. |
olie |
TIPS..Der kan kommes kakao eller anden smag
i.... |
til toppen
Grahamsboller
20 stk. eller 2 brød
***(diabetes-fedtfattig) |
5 |
dl |
lunkent vand |
gær røres ud i det lunkne vand, kvark kommes i
resten kommes i, hold lidt hvedemel tilbage til æltning, hæver til
dobbelt størrelse (en time) formes til boller og hæver igen.
bages ca 20 min ved 200° |
100 |
gr. |
kvark 5+ |
50 |
gr. |
gær |
1½ |
tsk. |
salt |
1 |
spsk. |
sukker |
2 |
spsk. |
olie |
300 |
gr. |
grahamsmel (3dl) |
550 |
gr. |
hvedemel (9dl) |
Grissini med sesam / birkes/
salt / sort peber eller andet |
1 |
dl. |
vand, lunken |
gæren røres ud i lunkent vand, der
tilsættes 1/2 dl olie, mel, grahamsmel og salt. dejen æltes grundigt,
dejen skal være let og lækker, ikke klistret – så brug evt. lidt mere
mel, sæt den til at hæve et lunt sted overdækket med et viskestykke i
ca. time.
Ælt dejen
igen. Kom olivenolie på bordet og på kagerullen, rul dejen ud. Den må
ikke klistre fast og der må ikke tilsættes mere mel, brug i stedet
olivenolie. Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge
sider, så pensles dem med olie og drysses med sesamkerner eller hvad man
har lyst til. Rul den sammen som en roulade og skær den i tynde
skiver, som straks foldes ud til aflange tynde strimler og lægger dem på
en bageplade med bagepapir.
bagetid:
10 minutter ved
225 grader. |
8 |
gr. |
gær |
½ +¼ |
dl |
oliven olie |
125 |
gr. |
Mel |
50 |
gr |
grahamsmel |
¼ |
tsk |
salt |
pynt :birkes,
sesam, salt, olivenolie |
|
|
|
de kan pyntes med alt hvad du kan lide |
Hindbærsnitter, Som
BEDSTE laver dem...Elly's
50 stk
|
250 |
gr. |
smør |
Rør smør og sukker godt,
rør æggene i et ad gangen, tilsæt mel blandet med bagepulver. Ælt dejen
sammen og del den i 4 dele. rul dem i stænger på længde med bagepladen. Lav
en fordybning på langs i hver og fyld dem med syltetøj, det er nemmest hvis
syltetøjet kommes i en plastpose / sprøjtepose først. Bages midt i ovnen 10-12 min ved 225,
afkøles let, rør glasuren sammen og smør den på hver side af
hindbærsyltetøjen. lad dem tørre lidt og skær dem i snitter,1 - 1½ cm
bredde. Lægges i kagedåse med papir imellem. |
125 |
gr |
sukker |
2 |
stk |
æg |
425 |
gr. |
mel |
1 |
tsk |
bagepulver |
1 |
dl. |
hindbærsyltetøj |
glasur |
|
1½ |
dl |
flourmelis |
2 |
spsk |
vand |
Kagecreme AM´s
|
2 |
stk. |
æg |
Æg og sukker piskes sammen i en lille rustfri
gryde. melet og mælk piskes i, og det koges op, vanillesukker tilsættes
efter kogningen. bruges bla til
fastelavnsboller |
2 |
spsk. |
sukker |
2 |
spsk. |
mel |
2 |
dl |
mælk |
1 |
tsk. |
Vanillesukker |
Kammerjunkere
***(sukker og fedtfattig)
der bliver ca 60 boller = 120 kammerjunkere
|
450 |
gr. |
mel |
mel og perfect fit , bagepulver og kardemomme
blandes, margarinen smuldres i, sukker, kærnemælk og æg kommes i, og det hele
æltes godt. rulles til stænger og skæres i ca 60 stykker, trilles til kugler
og sættes på pladen. bages 10 min ved 220, tages ud og skæres igennem
bages videre ved 180 i ca 15 min. |
75 |
gr. |
Perfect Fit / atwell |
50 |
gr. |
sukker |
150 |
gr. |
margarine |
2 |
små |
æg |
3/4 |
dl. |
kærnemælk/tykmælk |
2½ |
tsk |
bagepulver |
|
lidt |
kardemomme |
Kammerjunkere
Dem min mor laver..
der bliver ca 45 boller = 90 kammerjunkere
|
300 |
gr. |
mel |
mel, bagepulver og kardemomme
blandes, margarinen smuldres i, sukker, kærnemælk og æg kommes i, og det hele
æltes godt. rulles til stænger som skæres i 15 stykker, trilles til kugler
og sættes på pladen. bages 10 min ved 220, tages ud og skæres igennem
bages videre ved 180 i ca 15 min. |
125 |
gr. |
margarine |
75 |
gr. |
sukker |
1 |
stk. |
æg |
½ |
dl. |
kærnemælk/tykmælk |
1½ |
tsk |
bagepulver |
|
lidt |
kardemomme |
2,5 |
spsk. |
melis |
|
3 |
stk. |
æg |
1 |
pk- |
gær |
1 |
kop |
mælk (1.25 dl) |
5 |
kopper |
mel (6,25 dl = 500 gr) med forbehold... |
4 |
spsk |
maizena mel (majsmel /kartofelmel) |
1/2 |
tsk |
kardemomme |
1 |
stk |
citron (saft af ½ og revet skal af 1/1) |
lidt |
|
salt |
Hæver til dobbelt størrelse, rulles ud
4 mm, skæres og vrides, koges i olie 170 gr. til de er gyldne |
Vaniljekranse,
min MORMORS
|
375 |
gr. |
smør |
Hele vaniljestangen hakkes meget fint , med
lidt af sukkeret, Det hele røres sammen, stilles koldt et par timer,
køres gennem kødhakkeren og formes til ringe
De bliver lidt flade, men smager meget godt...... |
250 |
gr. |
melis |
1 |
stort |
æg |
1 |
stang |
vanille |
500 |
gr. |
mel |
toppen af siden
STINNE´s
KOKOS-KRANSE ca. 135 stk.
|
500 |
gr. |
Mel |
HVILER 1 TIME
200 grader 8 - 10 min
|
450 |
gr. |
Smør |
1 |
stang |
Vanille |
250 |
gr. |
Melis |
200 |
gr. |
Kokosmel |
1 |
stort |
Æg |
Vandbakkelser
til rubinsteinkage 210 STK |
1 |
liter |
Vand |
|
Vand og
margarine gives et opkog. Gryden tages fra varmen. Melet blandes med
bagepulver og sukker, kommes i på én gang under kraftig piskning.
Afbagningen varmes igennem et øjeblik, til den slipper gryden.
Æggene kommes i et ad gangen, mens man rører godt. Æggene kan
tilsættes lige, når afbagningen er taget fra ilden - eller først,
når den er helt afkølet. Hvis man begynder at røre æg i, når
dejen er lunken, bliver den tynd med det samme. Dejen skal røres med
så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så fast, at
rørefurerne bliver stående. Den sættes med god afstand på smurte
plader i toppe med to spiseskeer eller gennem sprøjtepose.
Vandbakkelser stilles i forvarmet ovn - midt i ovnen -
ved 200°. Bagetid: ca. 30-40 min. De første 20 min. må
ovndøren ikke åbnes. Derefter regulerer man evt.
varmen. Når de er gyldne, stilles en vandbakkelse uden
for ovnen. Hvis den ikke falder sammen, er de alle bagt.
Vandbakkelserne afkøles,
|
500 |
gr. |
Margarine |
500 |
gr |
Mel |
4 |
tsk. |
bagepulver |
4 |
tsk |
sukker |
15 |
stk. |
Æg, store
1 liter |
Suppehorn,
dem fra juleaften
|
500 |
gr. |
mel |
Mel og margarine smuldres godt sammen, gæren
udrøres i den lune mælk, sukker og salt kommes i, og det hele
røres sammen, det er en meget lind dej, hæver til dobbelt størrelse,
laves til 4-5 kugler som rulles flade skæres til 4-5 trekanter og rulles
til horn, pensles med æg og bages |
70 |
gr. |
margarine |
50 |
gr. |
gær |
4 |
dl. |
mælk |
3/4 |
tsk. |
salt |
1½ |
spsk. |
sukker |
Honningkager / bomber
ca 50 stk / 25 bomber,
Det tætteste jeg er kommet på de berømte fra
Christiansfeld.. |
450 |
gr. |
Honning |
Honningen og sirup varmes i
mikroovn, 1-2 min. farin og æggene kommes i og piskes meget godt, til det er
hvidt og skummende. |
|
500 |
gr. |
Brun Farin |
50 |
gr. |
mørk sirup |
8 |
hele |
æg |
500 |
gr. |
hvedemel |
Mel, kartoffelmel, bagepulver og
krydderierne blandes og vendes i...ekstra mel kan være nødvendig...
MEN den skal være blød..
Jeg kommer den i en sprøjtepose og sætter 16 -20
boller på hver plade, god afstand.
Bages 10-12 min. ved 180 grader varmluft
(man kan komme finthakket pomeransskal i, men det bruger
vi ikke, pga. husfreden.)
|
100 |
gr. |
kartoffelmel |
4 |
tsk. |
bagepulver |
3 |
tsk. |
nelliker, stødt |
3 |
tsk. |
kanel, stødt |
2 |
tsk. |
Ingefær, stødt |
1 |
tsk. |
Allehånde, stødt |
lægges sammen med
smørcreme og abrikosmarmelade og
overtrækkes med chokolade |
TIPS:
hvis man kommer mere mel i, så dejen bliver
mere fast, kan man rulle den ud og lave figurer.... |
toppen af siden
KOKKEN´s
BANANKAGE, den nemme |
150 |
gr. |
smør |
smørret smeltes, bananerne moses, evt. med 7 dråber
citronsaft og lidt sukker.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og skummende,
(pisk længe, jo længere jo bedre resultat)
mel og bagepulver blandes og kommes i æggemassen, skiftevis med det
smeltede smør
kommes i en smurt bradepande, 22 x 28 cm, bages 45 min v/ 175° |
300 |
gr. |
sukker |
2 |
spsk. |
vanillesukker |
6 |
stk. |
æg, store |
250 |
gr. |
mel |
2 |
tsk. |
bagepulver |
3 |
modne |
bananer |
pynt ca. 1oo gr.
chokolade, og evt. lidt hakkede valnødder |
TIPS: drys
chokolade, hakket / knapper på den varme kage. så der det nemt at smøre
ud med en pensel |
toppen af siden
KNÆKBRØD med mange
kerner |
1 |
dl |
havregryn |
Det tørre blandes, det våde
tilsættes og æltes til en jævn masse. rulles ud mellem 2 stykker
bagepapir, skæres i passende firkanter...
bages ved 200 grader i 15-20 minutter |
1 |
dl |
sesamfrø |
1 |
dl |
hørfrø |
1 |
dl |
græskarkerner |
3½ |
dl |
hvedemel |
1 |
tsk. |
bagepulver |
1 |
tsk. |
salt |
1 |
dl |
olie |
2 |
dl |
vand |
gode til ost eller som snack |
en opskrift fra Christina, som hun har fået fra Kamilla. |
Kransekagetop,
25-30 pers
Sprøjte
glasur |
1000 |
gr. |
marcipan |
marcipan og flormelis røres sammen
på røremaskinen, æggehvide tilsættes lidt ad gangen. kommes i køleskab til
dagen efter. deles i 4 og rulles ud til 85cm tykke pølser, som trykkes til
en trekant med håndroden... skære længder af i længder af præcis 8 cm,
10-12-14-16-18-20-22-24-26-28-30-32-34-36-38 HUSK en lille kugle til toppen
bages 10 min v/ 200° |
|
300 |
gr. |
flormelis |
75 |
gr. |
æggehvider 1½ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jo bedre marcipan jo
bedre smag, men den kan fint laves af den billige.... |
TIPS: drys
lidt mel på bordet hvis massen er blevet for blød, så er det nemmere at
rulle ud. |
Kransekonfekt.
120 stk. |
1250 |
gr. |
marcipan |
marcipan,
æggehvide og flormelis røres sammen på røremaskinen, kommes i sprøjte pose
med stjernetyl, lunes 1-2 min i mikroovn, sprøjtes i små rosetter og pyntes
med nødder, mandler, cocktailbær eller hvad man synes.
bages 8 min v/ 180° varmluft |
|
500 |
gr. |
flormelis |
1½ |
dl. |
æggehvider |
nødder -cocktailbær
eller lign.til pynt |
|
TIPS: brug en stofsprøjtepose |
Sprøjte glasur |
75 |
gr. |
flormelis |
piskes sammen med
håndmikser, til "dejen" er
luftig. Den må ikke flyde sammen. |
30 |
gr. |
æggehvider. past. |
|
|
|
til toppen
sprøde tuille |
100 |
gr. |
flormelis |
Bland flourmelis og mel
godt, smelt smørret og pisk det i dejen til den er uden klumper, tilsæt mælk
lidt ad gangen, mens der piskes.
Sættes på en silikone måtte, ca. en spsk fuld, stryges jævne med en
paletkniv. god plads..Bages ved 180 grader 6
- 8 min |
30 |
gr. |
mel |
30 |
gr. |
smør |
30 |
gr. |
mælk |
|
|
|
Pølsehorn, 21 stk |
50 |
gr. |
gær |
det hele
æltes sammen til dejen slipper, måske skal den have lidt mere mel. Hæver til
dobbelt størrelse.. Rulles ud 38x85
hviler 10 min, skæres i 3x7 ca 12x12cm ½ pølse lægges på, de 2 hjørner
trækkes ud og omkring pølsen, og rulles, sættes på plade, sprøjtes med vand,
flere gange mens de hæver ca. 45 min. sættes i forvarmet ovn, sprøjtes igen
ind i ovnen
bages 20 min v/ 200° |
|
2 |
tsk. |
sukker |
3 |
spsk. |
salt |
2 |
dl. |
olie |
1 |
dl. |
surmælksprodukt *) |
200 |
gr. |
havregryn |
1,2 |
kg. |
mel, (cirka) |
mængden af mel kan afhænge af melet, temperaturen mm. så start med 1 kg
*) surmælk kan være ymer, cremefraiche, yoghurt mm. |
TIPS: kan også bruges med
frikadelle eller chokolade, i stedet for pølse |
Lotte´s
banankage |
225g |
|
smør el. margarine |
Fedtstoffet blødgøres og røres
sammen med sukkeret.
Æggene tilsættes - et af gangen
Bananerne moses, og kommes i
De knuste nøddekerner og havregryn kommes i
Kærnemælken hældes i
Mel -natron- vaniljesukker og salt sigtes sammen og tilsættes
det hele røres sammen til en ensartet dej, og kommes i en smurt og melet
bradepande/ildfast fad
Bages på midterste rille ved 200 grader, i ca.35 min. |
460g |
|
sukker |
4 |
|
æg |
5 |
stk. |
bananer |
50 |
gr. |
nøddekerner |
50 |
gr. |
havregryn |
1,25 |
dl. |
kærnemælk |
½ |
tsk. |
salt |
2 |
tsk. |
natron |
2 |
tsk. |
vaniljesukker |
375 |
gr. |
mel. |
Sandmysser
- en gammel småkage opskrift
|
125 |
gr. |
smør |
Smør, sukker og æg røres sammen kartoffelmel,
mel og vanille tilsættes.
Dejen trilles til kugler, som trykkes flade med en gaffel.
Bages ved 200°C i ca. 8 min
fra Vendsyssel Historiske Museum, Mosbjerg
|
125 |
gr. |
sukker |
½ |
stk. |
æg |
250 |
gr. |
kartoffelmel |
65 |
gr. |
mel |
1 |
tsk. |
vaniljesukker |
Smørcreme,
god til honningbomber og meget andet... Den er
ganske enkelt SUPER... |
250 |
gr. |
Smør, Lurpak |
Lun honning i micro ovn, det piskes i
det stuetempererede smør og det piskes meget godt, ca. 20 - 30 min , ja du
læste rigtigt |
|
100 |
gr. |
Honning |
|
|
|
evt. |
lidt |
Kakao eller kanel |
denne smørcreme kan blandes med kagecreme,
æggesnaps eller marengs...
men det anbefaler jeg
ikke... |
|
|
|
TIPS: lidt vanilje kan gøre
underværker.. |
Smørcreme,
fra det gamle Tårs Bageri... |
250 |
gr. |
Sukker |
Vand og
sukker koges sammen og afkøles |
|
1,5 |
dl. |
Vand |
|
|
|
500 |
gr |
smør |
smørret
blødgøres og røres luftigt, hvorefter sukkerlagen piskes i (jeg pisker i
10-15 min)æggeblommerne røres i til sidst. |
4 |
stk. |
æggeblommer |
|
|
|
kan tilsmages med mocca,
kakao, vanillie, citron mm. |
|
|
|
TIPS: pisk
meget.. |
Åse´s
JUICE KAGE |
|
kommes i en stor smurt bradepande,
bages 45 min v/ 175°-200°
|
10 |
stk. |
æg |
6 |
dl |
sukker |
3 |
dl |
olie |
4 |
dl |
juice, appelsin |
10 |
dl |
mel |
2 |
brv. |
bagepulver, á 19gr |
2 |
reven |
appelsinskaller |
6 dl juice hældes
over kagen når den er bagt.......
|
toppen af siden
Rørsukkerkiks
gode
med
kardemommecreme |
200 |
gr. |
mel |
Ælt
mel, smør og vand til en let smidig og fedet dej, stil dejen i køleskab
min 30 min. deles i 14 kugler, presses ud ca 8 cm i diameter, max 3 mm
tykke.
Pensel
med æg og drysses med rørsukker.
Bages ved 200°C i ca. 10-15 min
|
200 |
gr. |
smør, koldt |
5 |
spsk |
koldt vand |
1 |
stk |
æggehvide |
3-4 |
spsk |
rørsukker |
toppen af siden
Troldmands-kage, den Lasse laver.....sommetider sammen med William,
Anders, Simon mfl. |
1 |
dl |
mælk |
Det hele røres sammen, hældes i en lille
sandkageform.
bages ca 45 min ved 180° |
100 |
gr. |
sukker |
150 |
gr. |
mel |
2 |
stk. |
æg |
50 |
gr. |
smør/margarine |
1 |
tsk |
bagepulver |
|
|
grøn/blå frugtfarve |
HASSELNØDDEBUNDE |
250 |
gr. |
Hasselnødder |
Hasselnødder og sukker Blendes, Æggehvider piskes stive,
Det hele blandes og hældes i en smurt springform, der er drysset med rasp
/ knust kiks.Bages i 35 min ved 150°C
|
250 |
gr. |
Sukker |
10 |
stk. |
Æggehvider |
Rugbrød
- den jeg altid bager...
det gode fra KOMPASSET
(frit efter Kirsten´s opskrift,
som jeg husker den) |
1/3 |
liter |
surdej |
røres sammen og
står til næste dag
(jeg bruger en 10 liters spand)
TIPS: jjeg bruger ½ kg groft rugmel og
1 kg alm rugmel... |
500 |
gr. |
Hvedemel |
1,5 |
kg |
Rugmel |
2 |
l |
Lunkent vand |
4 |
spsk |
salt |
2 |
fl. |
maltøl, (evt. Juleøl) |
øl og brun farin kommes i
så kommes de knækkede kerner
i og man
tager surdej fra ca. 1/3 liter som gemmes til næste gang.
Surdej kan fryses, MEN holder sig fint 1½ - 2½
mrd. i køleskab, Husk at komme den i en 1 liters beholder, den udvider
sig, og falder sammen igen. man kan give den lidt rugmel hvis
der går for lang tid.. |
2 |
spsk |
brun farin |
½ |
kg |
knækkede hvedekerner |
½ |
kg |
skårne rugkerner |
4 |
dl. |
Hørfrø |
Kommes i 3 forme og hæver3-8 timer
pensles med mælk og bages
ved 180 gr.60 min på nederste rille + 15 min. uden form
Jeg har prøvet at erstatte boghvede med andet, men boghvede er bedst. god appetit
|
2 |
dl. |
Solsikkekerner |
2 |
dl. |
Boghvedekerner |
2 |
dl. |
Sesamfrø |
RUGBRØD
også et godt brød næsten uden kerner, med surdej (3 gode brød)
frit efter Bodil´s
surbrødsrugbrød |
500 |
gr. |
surdej |
1. dag.
surdejen røres i det lunkne vand
hvedemel, rugmel og skårne kerner og salt røres i og står til næste dag
tildækket (jeg bruger en 10 liters spand)
|
500 |
gr. |
Hvedemel |
500 |
gr. |
Rugmel |
1000 |
gr. |
skårne rugkerner |
2 |
l |
Lunkent vand |
4 |
spsk |
salt |
6,5 |
dl |
lunkent vand/ 2 jule-øl |
2. dag røres sammen og surdej tages fra,
rugmel og vand tilsættes. der kan tilsættes op til 2 dl kerner, vil man
have flere i , reduceres mængden af rugmel tilsvarende.
hæver 3 - 5
timer og bages ved 200 gr ca 1.5 time (surdejen kan så bruges til rugbrød
med kerner)
|
1,5 |
kg |
Groft rugmel |
SURDEJ |
2,5 |
dl. |
letmælk |
Blandes sammen og står lunt 16
timer
opbevares derefter bedst i køleskab.
letmælk og eddike kan erstattes af
surmælksprodukt
surdej kan fryses, |
1/4 |
dl |
eddike |
12,5 |
gr. |
gær |
250 |
gr. |
rugmel |
toppen af siden
Æblestang med kanel *** |
125 |
dl |
lunken minimælk |
Gæren udrøres i den lunkne
mælk, æg, olie, sukker, kardemomme og mel kommes i og æltes til en
smidig dej, hæver lunt ca ½ time.
æltes igennem deles i 2 og rulles i et rektangel
omk. 20 x 35 cm fordel æblebådene i midten og drys kanel henover, de kan
evt. drysses med et strø sødemiddel.
i siderne skæres hakker/strimler som flettes ind
over æblerne, pensles med æg.
kan drysses med nødder hvis man kan li' det, jeg kan
ikke.
Hæver ca. 20 min. Bages ca. 20 min. V. 225
|
25 |
gr. |
gær |
1 |
|
æg |
½ |
tsk. |
st. kardemomme |
2 |
spsk. |
sukker |
50 |
gr. |
olie |
50 |
gr. |
gær |
ca.350 |
gr. |
hvedemel |
4 |
store |
æbler |
|
lidt |
stødt kanel |
æblekage, min mormors. |
125 |
gr. |
margarine |
margarine og sukker rører godt, æggene tilsættes
et ad gangen, bagepulver kommes i melet, mælken tilsættes skiftevis med
mælken. kommes i bradepanden æblerne trykkes ned i dejen
Bages ved 180 grader ca 20 min.
TIPS: kan drysses med sukker eller kanelsukker |
250 |
gr. |
sukker |
2 |
stk |
æg |
1/4 |
liter |
mælk |
500 |
gr |
mel |
1 |
tsk |
bagepulver |
1 |
tallerken |
æblebåde |
Øl kage, fra Elly |
1 |
fl. |
Hvidtøl |
Det hele blandes sammen.
kommes
i 2 franskbrødsforme
Bages i 50 min ved 180°C
Spises evt. med smør på...
|
500 |
gr. |
farin |
500 |
gr. |
Mel |
1 |
stk |
Æg |
2 |
tsk |
Natron |
1
|
spsk. |
kanel |
1 |
tsk |
st. Nelliker |
| |
|