Værd at vide når der kommer en diabetiker til middag.
Diabetesmad er sund mad., som alle kan spise.
( hvis du vil tabe dig, er det godt at spise diabetesmad )
De fleste diabetikere spiser ofte (gerne 5-6 gange om dagen )
og til faste tidspunkter.
Planlæg menuen sådan at der ikke anvendes fedtstof i alle
retterne, fx. anvendes der fløde i sovsen, bør det undgået i de andre retter.
Serveres der en menu som strækker sig over længere tid, vil det være godt ,
hvis der er brød til forretten ( gerne groft brød).
-
Server fjerkræ (kalkun,
kyllingebryst, andebryst uden skind,) eller magert kalve- eller
oksekød ( filet, mørbrad, inder - eller yderlår, klump, eller
culotte). magert svinekød, (mørbrad, skinkeculotte eller -
mignon, skinkesteg og svinekam uden spæk, hamburgerryg), vildt, eller
lammekølle.
Gerne kogt kød.
-
Server gerne fisk i stedet for kød, alle
slags fisk og skaldyr kan anvendes. ( også gerne fede fisk)
-
Server altid grønt til maden, råkost og
/ eller kogte grøntsager, gerne også salat
-
Server altid kartofler ris pasta og / eller groft brød til
maden.
-
Spar på fedtstoffet ved tilberedning af
maden, (undgå de faste fedtstoffer, brug olie) og brug max 1 spsk. pr
person.
-
grill- og ovnstegning, stegning i folie,
kogning/ dampning og tilberedning i mikroovn er fedtbesparende.
-
til dressings og kolde saucer bruges magre
syrnede mælkeprodukter. Serveres i skål, så den enkelte selv kan bestemme
hvor meget han/hun kan / må spise.
-
Desserten kan være frisk frugt,
frugtsalat evt. marineret i appelsinsaft eller frugtkonserves i egen saft.
af is findes flere gode alternativer fx fra ISIS®
-
Server Vin, øl, sukkerfri sodavand og
altid koldt vand, undgå søde dessertvine
Køb aldrig sukkerfri chokolade,
småkager og kager.
disse indeholder
næsten altid for meget fedt. brug hellere opskrifter fra
diabetesforeningens bøger (eller få en opskrift af din gæst) eller find
dem på min hjemmeside, de er mærket med ***
| |
|