Leverpostej,
den gode, Mikkel´s fra Luneborg
8 store forme

2,0 kg Lever
1,8 kg Spæk
5 st. Løg
½ side Kryddersild eller 8 ansjosfilet'er
------
725 gr. Margarine
700 gr. Mel
-----
3/4 spsk. Paprika
½ spsk. Timian
2¼ liter Mælk ( kogende )
-----
10 stk. Æg
----
Salt og peber Lever, spæk, løg og sild hakkes 1 gang.
----
margarine smeltes, melet kommes i, sammen med paprika og timian, når det er rørt sammen kommes den varme mælk i, og det hele koges godt igennem,( som en tyk sovs). Levermassen røres nu i, og æggene tilsættes to og to, smages til med salt og peber.
Hældes i forme, den er fin at fryse rå og så tage op og bage.

til toppen

Leverpostej,fedtfattig
ny variant 2013

0,8 kg Lever
0,8 kg Spæk
0,3 kg Kogte kartofler
2 st. Løg
------
150 gr. Mel
   6 dl skummetmælk
   3 stk Æg
-----
3 spsk. salt
3 tsk peber
1 tsk. allehånde eller Paprika
1 tsk. Timian

det  hakkes 2 gange.

røres sammen