|
|
Har du nogle gode egnsretter så mail dem til mig, jeg afprøver alle inden de kommer på siden.
Brede boller: gode til
jule-suppen, sammen med kød og melboller. 5 æg piskes let sammen, røres til dejen er blank og glat, lidt tykkere end pandekagedej sættes på vandet med en teske, det er lidt svært. Pande ål fra Gjøl: gl. opskrift fra Luneborg kro Ålene steges på panden, denne afkoges med tør vermouth og fint hakket
rosmarin, lige dele piskefløde og creme fraiche 38%, piskefløden først, til
sidst lidt tomatpuré. ikke ketchup Serveres med Brasede kartofler og citronbåde...... Sønderjyske frikadeller 250 g oksesmåkød æltes til fars med 3/4 liter vand. formes med hænderne og trykkes flade og steges. Islandske Fladekager, (fladbrød)
½ kg rugmel Bland mel og salt, tilsæt kogende vand lidt efter lidt, ælt dejen til den bliver blød. Rul dejen ud på bordet, brug en tallerken som form. Bag kagerne ved god varme, direkte på kogepladen, (jeg tror at en pizza-sten på grillen er godt) stabel brødene straks, da de skal holde varmen. Kagerne kan gøres bløde med vand. Rens kogepladerne efter hver gang.. Islandske Pandekager. 30 stk 3 kopper mel strø lidt sukker mellem pandekagerne.
|
|