egnsretter
Forsiden Op forretter egnsretter kolde og varme drinks frokost-retter Camping og bålmad Desserter kagen herman bageopskrifter

 

Har du nogle gode egnsretter så mail dem til mig, jeg afprøver alle inden de kommer på siden.

 

Brede boller: gode til jule-suppen, sammen med kød og melboller. 
Fra Als / Veddum ved Hadsund

5 æg piskes let sammen,
2 dl piskefløde, piskes også let sammen,
3 dl mel, sigtes i

røres til dejen er blank og glat, lidt tykkere end pandekagedej

sættes på vandet med en teske, det er lidt svært.


Pande ål fra Gjøl: gl. opskrift fra Luneborg kro

Ålene steges på panden, denne afkoges med tør vermouth og fint hakket rosmarin, lige dele piskefløde og creme fraiche 38%, piskefløden først, til sidst lidt tomatpuré. ikke ketchup
smages til med salt og peber.

Serveres med Brasede kartofler og citronbåde......


Sønderjyske frikadeller

250 g oksesmåkød
250 g svinesmåkød
hakkes 2 gange
50 g knuste tvebakker. evt. rasp
1 stort æg
2½ tsk salt
peber & lidt allehånde

æltes til fars med

3/4 liter vand.

formes med hænderne og trykkes flade og steges.


 Islandske Fladekager, (fladbrød)

½ kg rugmel
½ tsk salt
2½ - 3 dl kogende vand

Bland mel og salt, tilsæt kogende vand lidt efter lidt, ælt dejen til den bliver blød.

Rul dejen ud på bordet, brug en tallerken som form.
Kagerne skal være tynde, prikkes med en gaffel.

Bag kagerne ved god varme, direkte på kogepladen, (jeg tror at en pizza-sten på grillen er godt)

stabel brødene straks, da de skal holde varmen. Kagerne kan gøres bløde med vand.

Rens kogepladerne efter hver gang..


Islandske Pandekager. 30 stk

3 kopper mel
2 tsk Natron
1 spsk. Sukker
1 l Sødmælk
3 Æg
Vaniliesukker, efter smag
200 gr. Margarine, smeltes ved smag varme og røres i lidt efter lidt.

strø lidt sukker mellem pandekagerne.