Jeg brugte meget den grønne syltebog fra tørsleff.

nu laver jeg mine egne opskrifter eller finder dem rundt omkring

opskrifter med *** er fedtfattige og diabetesvenlige


Appelsin -marmelade

Fra min tid på Luneborg kro

2 ps. Abrikoser

8 dl Koldt vand

4 Appelsiner

2 Citroner

700 g. Sukker

Abrikoserne blancheres og lægges i blød i koldt vand min 5 timer

Appelsinerne skoldes og skæres i små stykker, ( sten fjernes)

Det hele røres sammen og saften af citronerne tilsættes, blendes ( af 4 gange i rør-blender) sukkeret røres i.


Jordbær marmelade  ca. 6 dl.  ***
500 gr Jordbær Jordbær, vand og sukker  koges op, når det koger røres melatinen i (som er udrørt i ½ dl vand) koges op og koger 1-2 min. hældes på rene og skoldede glas.

Tips: Jeg jævner med maizenamel eller snowflake og kommer en 1/4 tsk atamon i i stedet for at bruge malatin.

½ dl Vand
25 gr sukker
1 tsk. rød melatin
½ dl. vand
sødemiddel som 50 gr sukker