syltetøj & marmelader
Forsiden Op kagen herman bageopskrifter forretter Hoved retter kolde og varme drinks Camping og bålmad Desserter egnsretter frokost-retter saucer syltetøj & marmelader nytår 2007/08

 

Forsiden
Campingpladser
Jens-Ole KOK
En diabetiker til middag
foto af forretter
BE-kort
opskrifter
Det er ikke svært at tabe sig
Gensynsfest RSK
Gåder og tricks
Tips og Tricks
Slægtsforskning

Jeg brugte meget den grønne syltebog fra tørsleff.

nu laver jeg mine egne opskrifter eller finder dem rundt omkring

opskrifter med *** er fedtfattige og diabetesvenlige


Appelsin -marmelade

Fra min tid på Luneborg kro

2 ps. Abrikoser

8 dl Koldt vand

4 Appelsiner

2 Citroner

700 g. Sukker

Abrikoserne blancheres og lægges i blød i koldt vand min 5 timer

Appelsinerne skoldes og skæres i små stykker, ( sten fjernes)

Det hele røres sammen og saften af citronerne tilsættes, blendes ( af 4 gange i rør-blender) sukkeret røres i.


Jordbær marmelade  ca. 6 dl.  ***
500 gr Jordbær Jordbær, vand og sukker  koges op, når det koger røres melatinen i (som er udrørt i ½ dl vand) koges op og koger 1-2 min. hældes på rene og skoldede glas.

Tips: Jeg jævner med maizenamel eller snowflake og kommer en 1/4 tsk atamon i i stedet for at bruge malatin.

½ dl Vand
25 gr sukker
1 tsk. rød melatin
½ dl. vand
sødemiddel som 50 gr sukker