senest opdateret d.06-12-20
Det er ikke meget der vil komme til at stå på disse sider,
Da de fleste hovedretter jeg laver, er hele stege med årstidens tilbehør.
Men med lidt tålmodighed vil det sikkert lykkes også for mig at få noget
på "papir"...........?
Onionsrings. Løgringe på dansk
2 store løg skåret i skiver og rystes løse og dyppes i en dej af:
1 dl æggehvider
1 dl øl
1 dl mel
1 dl isterninger
1 tsk. bagepulver
salt, peber og krydderier efter smag,
steges i hed olie enten i gryde eller friture
Gode til et stykke godt oksekød...
Andebryst med
orangesauce
Skær skindet af brystet, (brystet
kan marineres) skindet skæres i tern,
ristes i lidt fedtstof, lægges på fedtsugende papir, Andebrystet steges
i lidt af fedtet ( olie hvis det skal være sundt) 8-10 min dækkes med stanniol
og trækker,
Stegetid = trækketid
skæres på skrå i 6 skiver og lægges som en
vifte, lidt orangesauce kommes udenom,
friskkogt broccoli og en kartoffelkage smager godt til
kan brunes og steges færdig i ovn
En har spurgt efter retter af rensdyrryg?
søg på nettet men under dyreryg, det er de samme
opskrifter...
Pizza
til fire voksne
N.B. Begynd dagen før |
Dejen:
225 g. mel
1,25 dl. vand
2 spsk. olie
25 g. smør
1 tsk. salt
5 g. gær (ca. en tiendedel af en pakke gær)
Dejen skal
hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur
og sættes derefter i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet en halv
time før pizzaen skal laves.
Tomatsovsen:
1 ds. flåede tomater
1 spsk. olivenolie
1 knivspids salt
1 fed hvidløg
1/2 spsk. Oregano
4-5 blade frisk basilikum
Det hele
kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn. |
Fremgangsmåde
Dejen rulles så tyndt ud som muligt. Dejen ligges over på en plade som
forinden er gjort glohed inde i ovnen (meget vigtigt!).
Tomatsovsen smøres så ovenpå og derpå ligges fyldet efter smag og
behag.
Fyldet være enkelt og der skal ikke være
for meget af det.
Eksempelvis kunne man nøjes med at komme champignon og så lidt frisk
mozzarella på pizzaen og når den er færdigbagt så slutte af med at
ligge nogle stykker parmaskinke ovenpå den varme pizza. Færdiglavet kød
som parmaskinke, pepperoni o.s.v. skal først lægges på pizzaen når den
er bagt, mens råt kød som fars skal på pizzaen inden den bages i ovnen.
Ovnen
Ovnen skal være så varm som muligt, 250-300 grader og den må ikke
stå på varmluft.
Pizzaen bages indtil den er gyldenbrun, ca. ti minutter alt efter ovnens
kvalitet og styrke.
|
Koteletter i fad til 70 pers. |
13,5 |
kg |
Svinekam, uden ben-svær-hofteben |
koteletterne vendes i mel |
2 |
kg |
bacon |
|
2 |
kg |
cocktailpølser |
|
2 |
st-ds |
flåede tomater |
|
2 |
st-ds |
champignon |
|
1 |
st-ds |
tomat konc. |
|
4 |
l |
fløde |
|
3,5 |
kg |
ris |
50 til 75 gr ris pr pers |
salatbord |
|
2,5 |
kg |
ærter |
|
2,5 |
kg |
majs |
|
2,5 |
kg |
bønner |
|
4 |
kg |
revet gulerod |
|
8 |
stk |
agurker |
|
6 |
|
|
|
|
|
|
|
RUP til pulled pork ( lise's rup) |
2 |
spsk. |
Paprika |
man Rupper det godt ind i kødet, som hviler mindst 12
timer Bruges bla. til pulled pork |
1 |
spsk |
Grill/BBQ Krydderi |
2 |
spsk |
PomFrits Krydderi |
1 |
spsk |
Kanel |
2 |
spsk |
Sukker |
2 |
spsk |
løgpulver |
2 |
spsk |
hvidløgspulver |
2 |
tsk |
sort peber |
1 |
tsk |
cayennepeber |
|