senest opdateret d.06-12-20

Det er ikke meget der vil komme til at stå på disse sider,
Da de fleste hovedretter jeg laver, er  hele stege med årstidens tilbehør.

Men med lidt tålmodighed vil det sikkert lykkes også for mig at få noget på "papir"...........?


Onionsrings. Løgringe på dansk

2 store løg skåret i skiver og rystes løse og dyppes i en dej af:

1 dl æggehvider
1 dl øl
1 dl mel
1 dl isterninger
1 tsk. bagepulver

salt, peber og krydderier efter smag,

steges i hed olie enten i gryde eller friture

Gode til et stykke godt oksekød...


Andebryst med orangesauce

Skær skindet af brystet, (brystet kan marineres) skindet skæres i tern, ristes i lidt fedtstof, lægges på fedtsugende papir, Andebrystet steges i  lidt af fedtet ( olie hvis det skal være sundt) 8-10 min dækkes med stanniol og trækker, 

Stegetid = trækketid

skæres på skrå i 6 skiver og lægges som en vifte, lidt orangesauce kommes udenom, friskkogt broccoli og en kartoffelkage smager godt til

kan brunes og steges færdig i ovn


En har spurgt efter retter af rensdyrryg?

søg på nettet men under dyreryg, det er de samme opskrifter...


 en Rigtig god pizza
Pizza til fire voksne
N.B. Begynd dagen før


Dejen:

225 g. mel
1,25 dl. vand
2 spsk. olie
25 g. smør
1 tsk. salt
5 g. gær (ca. en tiendedel af en pakke gær)

Dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur
og sættes derefter i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet en halv
time før pizzaen skal laves.

Tomatsovsen:
1 ds. flåede tomater
1 spsk. olivenolie
1 knivspids salt
1 fed hvidløg
1/2 spsk. Oregano
4-5 blade frisk basilikum

Det hele kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn.


Fremgangsmåde

Dejen rulles så tyndt ud som muligt. Dejen ligges over på en plade som forinden er gjort glohed inde i ovnen (meget vigtigt!).
Tomatsovsen smøres så ovenpå og derpå ligges fyldet efter smag og behag.
Fyldet være enkelt og der skal ikke være for meget af det.
Eksempelvis kunne man nøjes med at komme champignon og så lidt frisk mozzarella på pizzaen og når den er færdigbagt så slutte af med at ligge nogle stykker parmaskinke ovenpå den varme pizza. Færdiglavet kød som parmaskinke, pepperoni o.s.v. skal først lægges på pizzaen når den er bagt, mens råt kød som fars skal på pizzaen inden den bages i ovnen.

Ovnen
Ovnen skal være så varm som muligt, 250-300 grader og den må ikke stå på varmluft.
Pizzaen bages indtil den er gyldenbrun, ca. ti minutter alt efter ovnens kvalitet og styrke.

 
Koteletter i fad til 70 pers.
13,5 kg Svinekam, uden ben-svær-hofteben koteletterne vendes i mel
2 kg bacon  
2 kg cocktailpølser  
2 st-ds flåede tomater  
2 st-ds champignon  
1 st-ds tomat konc.  
4 l fløde  
3,5 kg ris 50 til 75 gr ris pr pers
salatbord  
2,5 kg ærter  
2,5 kg majs  
2,5 kg bønner  
4 kg revet gulerod  
8 stk agurker  
6      
       

RUP til pulled pork ( lise's rup)
2 spsk. Paprika man Rupper det godt ind i kødet, som hviler mindst 12 timer

Bruges bla. til pulled pork

1 spsk Grill/BBQ Krydderi
2 spsk PomFrits Krydderi
1 spsk Kanel
2 spsk Sukker
2 spsk løgpulver
2 spsk hvidløgspulver
2 tsk sort peber
1 tsk cayennepeber