Tips og Tricks
Forsiden Campingpladser Jens-Ole KOK En diabetiker til middag foto af forretter BE-kort opskrifter Det er ikke svært at tabe sig Gensynsfest RSK Gåder og tricks Tips og Tricks Slægtsforskning

 

Forsiden
Campingpladser
Jens-Ole KOK
En diabetiker til middag
foto af forretter
BE-kort
opskrifter
Det er ikke svært at tabe sig
Gensynsfest RSK
Gåder og tricks
Tips og Tricks
Slægtsforskning

senest opdateret  04-12-2017

Send mig venligst nogle: gamle husråd og andre gode råd, som alle kan få glæde af.

 gode råd om mad

uden garanti, da jeg ikke har afprøvet alle.

Hvor dan man holder en krokodille ? En krokodille eller alligator kan du holde styr på , hvis du tager fat lige bag dets hoved med den ene hånd med tommelfingeren på den ene side og de andre fingre på den anden side. Med den anden hånd holder du fast i dens bagben og støtter kroppen.

Hvordan man får hul på kokosnødden ? "Slå hul på øjnene med et stort søm og tøm nøden for mælk. Læg den derpå i ovnen ved 170 ºC ca. ½ time, lad den køle af og giv den et let slag."

Hvordan man får en karaffel pæn ? "kom bagepulver i og fyld op med varmt vand, lad det stå 2 døgn. ( 1 spsk. pr. liter )"

hvordan man finder vand ? Du skal bruge en ønskekvist. Normalt en gaffelformet hasselgren, men andre kviste kan anvendes. Hold ønskekvisten mellem begge hænders tommel- og pegefinger med håndfladerne opad og albuerne ind til siden. Ikke krampagtigt. Har du de rette evner, vil kvisten løftes eller trække nedad, når du befinder dig ovre en vandåre.

Hvordan laver man en sort middag ? Du får en kulsort festmiddag hvis du bruger følgende: Pumpernikkel-brød, kaviar, sorte oliven, sort peber, slåenbær, birkes, sortbær (revling), trøfler, brombær, blodbudding, -pølse, og lakrids.

hvordan man oliebehandler havemøbler ? "Man sliber dem let, og smører dem ind i 1 dl vegetabilsk terpentin 3 dl rå linolie og 1 spsk. atamon."

hvordan man fjerner olie fra fliser ? "Opløs pletten med petroleum, drys med cement"

hvordan man renser en guldramme ? "renses i lige dele eddike og lunkent vand"

hvordan man fjerner lugt - fra sko ? " spray med eddike det tager lugten,( også fra køleskabet) rens med Robalon, det tager bakterier."

hvordan man renser ydersiden på sin stegepande ? " rør brun sæbe og 3 dob. salmiak spiritus til en lind grød, smør det på ydersiden, kom panden i en plasticpose natten over og vask den af. Kan også bruges til ildfastefade m.m.

hvordan man fjerner klister fra julevinduer ?(tape)" man bruger lugtfri lampeolie til at tage klistret som sidder tilbage, bagefter pudses med glas-rens

hvordan man pudser kobber og messing Man tager en kop eddike, 1 kop vand, 2 tsk. citronsyre og ca. en kop mel. Det bliver en tyktflydende grød som smøres på kobber/messing tøjet, lad det sidde lidt, skyl det af med varmt vand og puds efter med en tør klud
(gammelt råd fra min mor)

hvordan man renser træværk ? 1 dl. 40% brintoverilte, 3 dl. vand og lidt 10% salmiakspiritus, kommes på med en børste til det skummer, skylles af med rigeligt vand.

hvordan kommer man af med myrer: bland en kop flormelis og en kop kartoffelmel i et glas med låg bor huller i låget og drys det på myrerne !! De går efter sukkeret med de ved ikke at tarmene udvides og springer. De dør som fluer

 

Nogle af ideerne stammer fra bogen: Hvordan man holder en krokodille og en bunke andre praktiske tips om alverdens mærkelige ting. Andre fra DR´leth og div. blade. Uden ansvar for resultater.